وی با اشاره به بخش عکس اضافه کرد: در ادوار گذشته، بخش عکس در جشنواره فیلم کوتاه تهران بسیار جدی بود. این همنشینی بخش فیلم و عکس به بخش عکس لطمه میزد. انجمن وظایفی در حوزه عکس داشت که در دهه ۹۰ به آن چندان نمیپرداخت. به همین علت ما خواستیم به آن توجه کنیم. امسال برای اولین بار این بخش به شکل جداگانه در قالب یک جشنواره برگزار میشود و دبیر جداگانه دارد. این باعث شد در این بخش تعداد عکسهای دریافتی رشد زیادی داشته باشد. سال گذشته ۸۰۰ عکس به دبیرخانه رسیده بود و امسال تعداد عکسهای دریافتی ۶۷۲۲ عکس شد و شش برابر دوره قبلی عکس دریافت کردیم. برای مقایسه این وضعیت بهتر است آن را با بخش عکس جشنواره هنرهای تجسمی مقایسه کنید.آذرپندار با اشاره به یک تغییر مهم در این دوره جشنواره توضیح داد: پنج دوره است که بخش مستند جشنواره به دلیل نمایش اول جشنواره سینماحقیقت از کیفیت افتاده بود و اگر فیلمی به جشنواره فیلم کوتاه تهران میآمد دیگر نمیتوانست به جشنواره سینما حقیقت برود که در تعاملی که با آقای حمیدی مقدم صورت گرفت، این موضوع برطرف شد.
وی درباره بخش بینالملل نیز گفت: از ۱۵۰ کشور دنیا بالغ بر ۱۳ هزار اثر به ما رسید. نمیخواهیم کمیت گرا باشیم اما جشنوارههای معتبر دنیا را جستجو کنید و ببینید چه تعداد فیلم دریافت میکنند. ما در دوره گذشته ۷۲۰۰ فیلم داشتیم و رکورد شکستیم اما امسال دوبرابر آن اثر دریافت کردیم. همکاران ما در بخش بینالملل سعی کردند پلتفرمهای بومی کشورهای مختلف را پیدا کنند مثلا متوجه شدیم چینیها به دلیل ضعف در زبان انگلیسی از پلتفرم خود استفاده میکنند. این موضوع را پیدا کردیم و امسال سینماگران چین در حدود ۲۰۰۰ فیلم به ما رساندند. در اسپانیا هم وضعیت به همین شکل بود، هند ۱۰۵۸ فیلم، اسپانیا ۱۰۱۴ فیلم و… برای ما فیلم فرستادند.
دبیر جشنواره چهل و یکم فیلم کوتاه بیان کرد: ثبت نام جشنواره فیلم کوتاه تهران در برخی از بخشها هزینه دارد. وقتی ثبتنام رایگان نباشد، این به سود پلتفرمهاست. مثلاً یکی از پلتفرمهای معروف جهان در صدر آثار خود، آثار مربوط به جشنواره فیلم کوتاه تهران را داشت اما همچنان به دلیل تحریمها، ارزانترین جشنواره مورد تایید اسکار هستیم. فارغ از اینکه ممکن است برخی فیلمها پدیده شوند تعدادی از فیلمهای کلرمون، ساندنس و… را به نمایش میگذاریم. امسال تعداد فیلمهای بخش بینالملل را افزایش دادیم و در حدود ۱۰۰ فیلم در این بخش داریم که ۸ فیلم متعلق به ایران است.
وی درباره نشستهای تخصصی “۴۱_۲۰” چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران گفت: در این دوره ۲۰ نشست تخصصی برگزار میکنیم. چیزی در حدود ۱۶۰ نفر هم از این ظرفیت استفاده و پکیج خریدهاند. امسال بلیتفروشی هم خواهیم داشت. تاکید میکنم کارتهای شما برای ورود به سالن کفایت نمیکند و باید از طریق آن بلیت دریافت کنید. باید صندلی رزرو کنید. امسال همه صاحبان آثار، اهالی رسانه، سینماگران و… باید برای تماشای آثار بلیت رزرو کنند. از روز سهشنبه هم بلیتفروشی عمومی شروع میشود. پیشبینی میکنیم سال پر استقبالی داشته باشیم.
source