Wp Header Logo 2738.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نان شیره انگور همان‌طور که از اسمش پیداست با استفاده از شیره انگور و پودر کاکائو طبخ می‌شود؛ این مواد مقوی دارای ویتامین‌ها، املاح معدنی و ترکیبات موثری هستند که به تامین انرژی و سلامت بدن کمک می‌کنند.
  

نان شیره یکی از خوشمزه‌ترین انواع نان است که میتوان به عنوان صبحانه، عصرانه و میان وعده مصرف شود.

 نان شیره یکی از خوشمزه‌ترین انواع نان است که می‌تواند با شیره انگور، شیره خرما یا شیره توت طبخ شود. این نان مقوی گزینه خوبی برای صبحانه و عصرانه یا لقمه میان وعده مدرسه و زنگ تفریح بچه‌ها است. اگر شما هم دوست دارید روش طبخ انواع نان با طعم‌های مختلف را یاد بگیرید، با ما در این مقاله همراه باشید تا طرز تهیه نان شیره را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه نان شیره انگور
– شیر (ولرم باشد): ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

 

– آرد: تقریبا ۶ لیوان فرانسوی دسته‌دار

– شکر: ۳ قاشق غذاخوری

– تخم مرغ: ۱ عدد

– پودر کاکائو: ۱ قاشق غذاخوری

– روغن مایع: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

– خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری

– نمک: ۱ قاشق چای‌خوری

– مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه نان شیره: ۲ ساعت

– مدت زمان لازم برای تهیه نان شیره انگور: ۳۰ دقیقه

مرحله اول: خمیر مایه را به عمل آورید
در اولین مرحله از طرز تهیه نان شیره انگور، شیر را در شیرجوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا فقط ولرم شود. سپس، به اندازه یک لیوان شیر ولرم را به کاسه مناسبی منتقل کرده و خمیر مایه و شکر را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید، شیر نباید بیش از اندازه گرم یا داغ باشد. در غیر این صورت، خمیر مایه شما به عمل نمی‌آید و خراب می‌شود. این ترکیب را به خوبی هم بزنید و حدود ۱۰ دقیقه منتظر بمانید تا خمیر مایه به عمل بیاید و کاملا کف کند.

مرحله دوم: باقی شیر و روغن را اضافه کنید
پس از گذشت این مدت و به عمل آمدن خمیر مایه، باقی شیر و روغن مایع را در کاسه بریزید و مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.

مرحله سوم: سفیده تخم مرغ را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه نان با شیره انگور، باید زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. زرده را برای رومال نان شیره کنار بگذارید و سفیده را با همزن برقی به اندازه‌ای هم بزنید که کاملا پف کند. حالا، سفیده تخم مرغ را در کاسه حاوی شیر، شکر، خمیر مایه و روغن بریزید و با لیسک فولد کنید.

مرحله چهارم: خمیر نان شیره را آماده کنید
حالا، نمک و آرد را با یکدیگر ترکیب کنید و هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. این ترکیب را به صورت کنترل شده و تدریجی به مواد داخل کاسه اضافه کنید. در حین انجام این کار، مواد داخل کاسه را به آرامی فولد کنید تا خمیر نان شیره کم‌کم جمع شود.

مرحله پنجم: خمیر نان را استراحت دهید
در این مرحله از طرز تهیه نان شیره انگور، خمیر را جمع کنید تا به صورت توپ درآید. سپس، خمیر جمع شده را با یک پارچه نخی تمیز و مرطوب بپوشانید و برای یک ساعت و نیم در فضای آشپزخانه بگذارید تا استراحت کند و حجم آن ۲ برابر شود.

مرحله ششم: خمیر را چانه‌گیری کنید
پس از گذشت این مدت، خمیر نان شیره کاملا پف کرده و حجم آن دو برابر شده است. حالا، وقت آن است که خمیر را هواگیری کرده و سپس، به ۸ تا ۱۰ چانه با ابعاد مساوی تقسیم کنید. روی چانه‌های خمیر را با پارچه نخی تمیز و نم‌دار بپوشانید و بگذارید حدود یک ساعت دیگر استراحت کنند.

مرحله هفتم: چانه‌های خمیر را باز کنید
در این مرحله از طرز تهیه نان شیره، ابتدا فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا کاملا گرم شود. سپس، هر یک از چانه‌های خمیر را با کمک وردنه تا حدودی باز کنید و مقداری شیره انگور (طرز تهیه شیره انگور) و پودر کاکائو روی آن بریزید.

در ادامه، خمیر باز شده را به دلخواه رول کرده یا دوباره گرد کنید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر‌های پر شده با پودر کاکائو و شیره انگور را در سینی بچینید و با زرده تخم مرغی که قبلا کنار گذاشتید رومال کنید.

مرحله هشتم: نان شیره را در فر بپزید
در این فاصله، فر هم کاملا گرم شده و برای پخت نان آماده شده است. بنابراین، سینی حاوی خمیر‌های نان شیره را در طبقه میانی فر بگذارید. حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه صبر کنید تا نان شیره شما کاملا بپزد. پیشنهاد می‌کنیم در دقایق پایانی پخت، فر را روی حالت گریل قرار دهید تا سطح نان شیره کاملا طلایی شود.

مرحله آخر: نان شیره را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، نان‌های تازه و خوشمزه را از فر خارج کنید و در پارچه نخی بپیچید تا گرم باقی بمانند. شما می‌توانید این نان مقوی را به عنوان میان وعده مدرسه و زنگ تفریح در کیف بچه‌ها بگذارید یا در وعده‌های صبحانه و عصرانه همراه با پنیر، کره، سرشیر یا خامه نوش جان کنید.

نکات مهم در طرز تهیه نان شیره
– در صورت تمایل، در طرز تهیه نان با شیره انگور می‌توانید شیره خرما یا شیره توت را جایگزین شیره انگور کنید.

– بسته به ذائقه، می‌توانید پودر کاکائو را از دستور طبخ نان شیره حذف کنید.

– در صورت تمایل، می‌توانید پودر کاکائو و شیره را به مایه خمیر نان شیره اضافه کرده و با باقی مواد ترکیب کنید.

– در صورت تمایل، علاوه بر شیره و پودر کاکائو می‌توانید مقداری مغز گردو و کشمش هم در وسط خمیر‌های باز شده بریزید و نان شیره را به صورت مغزدار آماده کنید.

ارزش غذایی نان شیره انگور
نان شیره انگور همان‌طور که از اسمش پیداست با استفاده از شیره انگور و پودر کاکائو طبخ می‌شود. این مواد مقوی دارای ویتامین‌ها، املاح معدنی و ترکیبات موثری هستند که به تامین انرژی و سلامت بدن کمک می‌کنند.

برای مثال، شیره انگور حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان‌ها، مواد قندی، آهن، سدیم، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، و ویتامین‌های A، B و C است. مجموعه این ترکیبات علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز بدن با تنش‌های عصبی مقابله کرده و سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند. همچنین، مصرف مداوم شیره انگور می‌تواند در بهبود روند رشد کودکان و درمان کم‌خونی موثر باشد.

پودر کاکائو هم حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی متنوعی است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به ویتامین‌های K، E و A و همچنین، به فولات، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر، روی، مس، منگنز، سلنیم، فیبر، پروتئین و ریبوفلاوین اشاره کرد. این ترکیبات دست به دست یکدیگر می‌دهند و به بهبود عملکرد مغز و حافظه، کاهش خطر ابتلا به دیابت، افزایش کارایی فیزیکی بدن، ایجاد احساس شادی، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده کمک می‌کنند.

بنابراین، نان شیره انگور می‌تواند یک لقمه سالم برای میان وعده مدرسه و زنگ تفریح بچه‌ها باشد.

اگر خمیر نان شیره سفت شد چه باید کرد؟

اگر خمیر شما خیلی سفت شد باید مقداری شیر یا آب ولرم به آن اضافه کنید و ورز دهید تا مایعات افزوده کاملا به خورد خمیر بروند.

اگر خمیر نان شیره شل شد چکار کنیم؟

اگر خمیر نان شیره شل شد، کافی است مقدار کمی آرد به آن اضافه کنید و ورز دهید. سفتی خمیر باید به اندازه‌ای باشد که به دست شما نچسبد.

چرا نان شیره پف نمی‌کند؟

از مهم‌ترین دلایل پف نکردن نان شیره می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– استفاده از خمیر مایه نامرغوب و بی‌کیفیت.

– استفاده از مایعات سرد یا داغ.

– استراحت دادن خمیر در محیط سرد.

– استفاده از آرد، نمک یا شکر زیاد.

– کافی نبودن زمان استراحت خمیر.

– استفاده از آرد نامرغوب.

– نپوشاندن سطح خمیر در هنگام استراحت.

– ورز ندادن خمیر به اندازه کافی.

برای به عمل آمدن خمیر مایه، دمای شیر یا آب باید چقدر باشد؟

دمای شیر یا آب مورد استفاده در تهیه خمیر باید بین ۳۵ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد باشد. در غیر این صورت، خمیر مایه شما به عمل نمی‌آید و نان شما پف نمی‌کند.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *