Wp Header Logo 1723.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

 

سرطان کبد، که اغلب به عنوان یک “اپیدمی خاموش” شناخته می‌شود، هر ساله باعث مرگ هزاران نفر در بریتانیا می‌شود. طبق گزارش‌های Cancer Research UK، سالانه حدود 6,579 نفر با این سرطان تشخیص داده می‌شوند و 5,830 نفر جان خود را از دست می‌دهند. متاسفانه، کمتر از 1 نفر از 10 نفر که تشخیص داده می‌شوند، بیشتر از 10 سال زنده می‌مانند. با این حال، تقریباً نیمی از موارد سرطان کبد—48٪—می‌توانند با اقدامات ساده پیشگیری شوند.با وجود این، تعداد تشخیص‌ها در دهه گذشته 42٪ افزایش یافته است و انتظار می‌رود که تا سال‌های 2038-2040 تعداد تشخیص‌های سالانه به 9,700 نفر برسد.

 

به گزارش انتخاب به نقل از میرور؛ دکتر جوزف کیم، جراح متخصص سرطان در مرکز سرطان مارکی در بریتانیا، شش گام کلیدی برای پیشگیری از سرطان کبد را بیان کرده است:

 

1. واکسیناسیون هپاتیت B

ویروس هپاتیت B به کبد حمله می‌کند و اغلب بدون علامت تا زمانی که بیماری پیشرفت کند، باقی می‌ماند. این واکسن که معمولاً به نوزادان تزریق می‌شود، خطر ابتلا به سرطان کبد را در کودکان کاهش می‌دهد، اگرچه هنوز مشخص نیست که آیا این واکسن برای بزرگسالان نیز مفید است یا نه. این واکسن همچنین در دوز متفاوتی برای بزرگسالان قابل دسترسی است.

2. پیشگیری از گسترش هپاتیت C

هرچند برای هپاتیت C (HCV) واکسنی وجود ندارد، اما درمان‌هایی وجود دارد که می‌توانند اکثر افراد را درمان کنند. برای پیشگیری از هپاتیت C، از رفتارهایی که می‌توانند بیماری را گسترش دهند، مانند اشتراک سوزن یا سرنگ، رابطه جنسی با فرد آلوده به HCV یا انجام تاتو و سوراخ کردن بدن به روش‌های غیررسمی، پرهیز کنید. اولین قدم برای دانستن وضعیت سلامتی خود، انجام آزمایش است. اگر مبتلا به HCV هستید، فوراً با پزشک خود مشورت کنید تا درمان را آغاز کنید.

3. حفظ سلامت کبد

سیروز، که آسیب شدید به کبد است و می‌تواند به دلیل هپاتیت یا مصرف الکل مزمن ایجاد شود، معمولاً قابل درمان نیست، اما اگر زود تشخیص داده شود، می‌توان آن را درمان کرد و از آسیب بیشتر جلوگیری کرد.

4. محدود کردن مصرف الکل

مصرف الکل سنگین یک عامل خطر مهم برای سرطان کبد است، به ویژه زمانی که منجر به سیروز شود. افرادی که مصرف الکل سنگین دارند و سیروز دارند، 10 برابر بیشتر از کسانی که مصرف الکل سنگین دارند اما سیروز ندارند، در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد قرار دارند.

5. ترک سیگار

علاوه بر مصرف الکل، مصرف سیگار نیز با افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد مرتبط است. خطر ابتلا به این بیماری با تعداد سیگارهایی که در روز مصرف می‌شود و مدت زمانی که فرد سیگار کشیده است، افزایش می‌یابد.

6. مراقبت از علائم سرطان کبد

سرطان کبد ممکن است علائم نداشته باشد یا علائم آن سخت قابل تشخیص باشد. علائمی که باید مراقب آن‌ها باشید عبارتند از:

• زرد شدن پوست یا چشم‌ها (یرقان)، خارش پوست، ادرار تیره و مدفوع روشن‌تر از حد معمول

• کاهش اشتها یا کاهش وزن بدون تلاش

• احساس خستگی یا بی‌حالی، مشابه علائم آنفولانزا

• وجود توده در سمت راست شکم

• مشکلات گوارشی، مانند حالت تهوع، درد در قسمت بالای سمت راست شکم، احساس سیری سریع هنگام غذا خوردن و ورم غیرعادی شکم

 

با انجام این گام‌های پیشگیرانه، بسیاری از موارد سرطان کبد قابل جلوگیری است.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *