شرکت در فعالیتهای گروهی:
برای حفظ سلامت مغز حتما در فعالیتهای گروهی شرکت کنید. گذراندن وقت با دوستان، انجام کارهای داوطلبانه و مسافرت میتواند شما را فعال و سالم نگهدارد.
فعال نگه داشتن ذهن:
برای حفظ سلامت مغز باید ذهن را فعال نگه داشت. آموختن یک زبان یا مهارت جدید، حل کردن جدول کلمات متقاطع، رفتن به کلاسهای آموزشی و یا یادگیری رشتههای هنری میتواند ذهن شما را فعال نگه دارد.
رژیم غذایی سالم برای مغز:
رژیم غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین، آنتی اکسیدان ها، میوهها و سبزیها و ویتامین ب و میزان متعادلی از مواد نشاستهای یا کربوهیدراتهای پیچیده، سلامت مغز را حفظ میکند.
خواب کافی:
نداشتن خواب کافی میتواند اثراتی منفی بر سلامت مغز داشته باشد.
ورزش و فعالیت بدنی منظم:
برای حفظ سلامت مغز ورزش و فعالیت بدنی فراموش نشود. در واقع ورزش میتواند گردش خون را فعال کند، توازن و هماهنگی بدن را بهبود بخشد و به جلوگیری از بیماریهایی که خطر زوال عقل یا دمانس را میافزایند، مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت کمک کند.
کاهش استرس:
برای داشتن مغزی سالم باید شرایط استرس زا را کاهش دهید. شرکت در تمرینهای یوگا، گذراندن وقت با دوستان یا انجام سایر فعالیتهای کاهنده استرس به حفظ توانایی یادگیری و قدرت حافظه کمک میکند.
محافظت در برابر آسیبهای مغزی:
به سر گذاشتن کلاه ایمنی و بستن کمربند ایمنی در حین رانندگی با موتور و ماشین به اجتناب از صدمهخوردن مغز که میتواند با افزایش خطر زوال عقل یا دمانس همراه باشد کمک کند.
دوری از عادتهای ناسالم:
برای حفظ سلامت مغز باید از عادات بد و ناسالم پرهیز کنید. سیگار کشیدن و داروهای روانگردان میتوانند باعث افزایش خطر ابتلا به دمانس و زوال قدرت شناختی شوند.
کنترل عوارض بهداشتی:
حفظ وزن متناسب، ورزشکردن، خوردن غذای متعادل و مغذی و کنترل کردن استرس میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی که بر مغز تاثیر میگذارند مانند دیابت، بیماری قلبی، فشار خون بالا کمک کند.
توجه به سابقه بیماریها در خانواده:
اگر با توجه به سابقه خانوادگیتان در معرض ابتلا به زوال عقل یا دمانس در دوران سالمندی هستید، با پزشک تان در مورد شیوههای حفظ سلامت مغز و جلوگیری یا کند کردن پیشرفت زوال قوه شناختی مشورت کنید.
منبع: بیتوته
source