Wp Header Logo 3167.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

استفاده از سیگار الکترونیکی، حتی بدون نیکوتین، تأثیر فوری بر رگ‌های خونی دارد، که با تصویربرداری تأیید شده است.این تأثیر حتی در سیگارهای الکترونیکی فاقد نیکوتین نیز مشاهده می‌شود.محققان هشدار می‌دهند که مصرف طولانی‌مدت سیگار یا سیگار الکترونیکی می‌تواند به آسیب‌های ماندگار رگ‌های خونی منجر شود.

 

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ حتی زمانی که سیگارهای الکترونیکی فاقد نیکوتین باشند، تأثیرات فوری بر رگ‌های خونی دارند. این نتیجه مطالعه‌ای جدید با استفاده از تصویربرداری است.

 

سیگارهای الکترونیکی مدت‌ها به‌عنوان جایگزینی ایمن‌تر برای سیگارهای معمولی تبلیغ شده‌اند، دکتر ماریان نبوت، رزیدنت در دانشگاه علوم پزشکی آرکانزاس و سرپرست این مطالعه جدید که به بررسی اثرات ویپینگ، با نیکوتین و بدون نیکوتین، پرداخته است.

 

این تحقیق که در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شد، شامل ۳۱ فرد سالم بود که یا سیگار می‌کشیدند یا از سیگار الکترونیکی استفاده می‌کردند و در بازه سنی ۲۱ تا ۴۹ سال قرار داشتند.

 

هر شرکت‌کننده دو بار تحت تصویربرداری MRI قرار گرفت: یک بار پیش از مصرف و یک بار پس از استفاده از سه نوع مختلف دود: سیگار تنباکویی، سیگار الکترونیکی حاوی نیکوتین، و سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین.

 

یک بازوبند روی قسمت بالای ران شرکت‌کنندگان بسته شد تا جریان خون را محدود کند. پس از باز شدن بازوبند، محققان سرعت جریان خون در شریان بزرگ ران و میزان اکسیژن بازگشته به قلب پس از ارسال به بافت‌ها را اندازه‌گیری کردند.

 

نوع خاصی از MRI به نام تصویربرداری فازی-کنتراست نیز برای اندازه‌گیری جریان خون در مغز استفاده شد.

 

سپس نتایج با اسکن‌های ۱۰ فرد دیگر در بازه سنی ۲۱ تا ۳۳ سال که سیگار نمی‌کشیدند یا از سیگار الکترونیکی استفاده نمی‌کردند، مقایسه شد.

 

یافته‌های مطالعه چه بودند؟

نتایج واضح بود: پس از استنشاق هر نوع دود یا بخار، جریان خون در شریان ران به‌شدت کاهش یافت. این شریان که در امتداد ران قرار دارد، خون غنی از اکسیژن را به تمام قسمت‌های پایین‌تنه می‌رساند.

 

کاهش عملکرد وریدها در افرادی که از سیگار الکترونیکی حاوی نیکوتین استفاده می‌کردند، بیشترین مقدار بود. سیگارهای الکترونیکی بدون نیکوتین نیز تأثیر زیادی داشتند.

 

محققان همچنین متوجه شدند که وریدهای افرادی که از سیگار الکترونیکی استفاده می‌کردند، اکسیژن کمتری داشتند، که نشان‌دهنده کاهش فوری در میزان جذب اکسیژن پس از ویپینگ است.

 

برنامه بعدی محققان چیست؟

دکتر نبوت و تیم او قصد دارند یافته‌های خود را در تاریخ ۲ دسامبر در نشست انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی در شیکاگو ارائه کنند.

 

“اگر مصرف حاد یک سیگار الکترونیکی می‌تواند به‌طور فوری اثری در سطح رگ‌ها ایجاد کند، تصور این مسئله منطقی است که مصرف مزمن ممکن است منجر به بیماری‌های عروقی شود،” دکتر نبوت در بیانیه‌ای خبری گفت.

 

توصیه او به کاربران سیگار الکترونیکی چیست؟

“همواره توصیه می‌شود از کشیدن سیگار و سیگار الکترونیکی پرهیز کنید،” او افزود.

 

تحقیقاتی که در نشست‌ها ارائه می‌شوند معمولاً به‌عنوان مقدماتی در نظر گرفته می‌شوند تا زمانی که در یک مجله معتبر و داوری‌شده منتشر شوند.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *