مدیر مرکز مستند سازمان سینمایی سوره از حضور ۸ مستند این مرکز در هجدهمین جشنواره بین المللی حقیقت خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا امام قلی مدیر مرکز مستند سازمان سینمایی سوره در نشست با اهالی رسانه گفت: راهبرد مرکز مستند سوره برای فراتر از تهران تعریف شده، زیرا فیلمسازان بسیاری در شهرهای دیگر زندگی میکنند که تاکنون عرصه بروز و ظهور استعدادهایشان فراهم نشده به همین دلیل هدف اصلی مرکز مستند سوره، استفاده حداکثری از ظرفیت روستاها، شهرستانها و استانهاست. معتقدیم در قدم اول باید یک تحول اساسی در شهرستانها صورت بگیرد تا شاهد سونامی فیلمسازان باشیم.
امام قلی با بیان اینکه امسال مرکز مستند سوره ۸ اثر در هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم حقیقت دارد، افزود: از این تعداد ۷ اثر برای ۷ فیلمساز شهرستانی است. البته در هشت ماه اخیر ۲۸ مستند را در استانهای کشور کلید زدیم که در نهایت ۸ اثر مورد توجه هیئت انتخاب جشنواره حقیقت قرار گرفت.
وی افزود: پنج نفر از فیلمسازان این دوره، تاکنون سابقه حضور در این جشنواره را نداشتند و در واقع نسل تاز های از سینماگران معرفی شده اند. استان خوزستان قطب تولید مستند است، اما در مجموع آثار مستندسازان سوره از استانهای گلستان، هرمزگان، خوزستان، خراسان رضوی، سیستان، یزد و تهران در جشنواره شرکت کرده اند.
قائم مقام رئیس سازمان سینمایی سوره در امور مستند، مسئله محوری را مهمترین اولویت فعالیتهای این مرکز دانست و گفت: در دنیای امروز خط مقدم درگیری در جنگ روایت هاست؛ قطعا مسائل جبهه مقاومت برایمان مهم است، اما از کنار مشکلات داخلی هم عبور نمیکنیم. حکمرانی مطلوب برایمان اهمیت دارد. مستندهای مرکز سوره یا باید مسئله جدید طرح کنند؛ یا صورت جدید از مسئلهای قدیمی مثل بحران آب در کشور ارائه دهند یا از یک راه حل برای مشکلات حرف بزنند. مستندی که از این سه محور خارج باشد از دایره حمایت مرکز مستند سوره هم خارج است.
وی تاکید کرد: قطعا عبرت جویی از گذشته و نقد وضعیت فعلی موجب پیشرفت خواهد شد. از این رو نقد به ناترازی برایمان مهم است؛ مسئله خانواده و جوانی جمعیت برای مرکز مستند سوره اهمیت دارد؛ معرفی قهرمان جز اولویت هاست و در کل هویت ملی مهمترین هدف ماست و پس آن موضوع امید را دنبال میکنیم.
امام قلی با اشاره به اهمیت ارتباط سینما با مدارس افزود: جذب مخاطب نوجوان از اولویتهای اصلی ماست. از این رو مستندها در اقصی نقاط کشور به صورت سیار اکران میشوند.
امیرعباس شهدوست مدیر امور استانهای مرکز مستند سوره بیان کرد: ما در مرکز مستند سوره باور داریم که استعدادهای فیلمسازی منحصر به پایتخت نیستند و در استانها و شهرستانها استعدادهایی داریم که دیده نشدهاند. تصور اغلب مردم این است که فیلمسازی حرفهای باید در تهران انجام شود، اما ما چنین نگاهی نداریم و انگیزهمان این است که عدالت فرهنگی را در این حوزه ایجاد کنیم یعنی هر فیلمسازی بتواند در استان خودش مسیر فیلمسازی را ادامه دهد و چرخه رشد در آن منطقه ایجاد شود.
وی افزود: مرکز مستند هرساله میانگین ۸ فیلم مستند تولید میکرد، اما امسال تاکنون قرارداد ۲۸ فیلم را بستهایم که درحال تولید هستند و ۹ اثر نیز به خروجی رسیدهاند.
شهدوست تصریح کرد: ما در بودجه مرکز مستند یک ردیف بودجه تولیدات استانی داشتیم و یک ردیف بودجه برای تولیدات فاخر، اما امسال این تقسیمبندی را شکستیم. همچنین قصد داریم یک مسیر پایدار برای رشد مستندسازان در استانها ایجاد کنیم و در این راستا اولین مرکز رشد ما در خوزستان تاسیس شد. این مراکز رشد صرفا محل آموزش نیستند بلکه محلی برای رشد و پرورش مستندسازان هستند.
وی تاکید کرد: ماموریت ما تغییر ذائقه مستندسازی در استانها است. ما میخواهیم مستندهایی تولید کنیم که مطابق ذائقه مردم باشند و جامعه هدف خودش را بشناسد و به دست آنها برسد. این اتفاق مهم نیازمند اکران سیار، اکران دانشجویی، اکران در تلوزیون، پلفترمها و… است.
وحید شاهی مدیر تولید مرکز مستند سوره گفت: مرکز مستند سوره در دوره تحولی خود قصد داشت که نسل جدیدی از فیلمسازان استانی را کنار فیلمسازان شاخص تهران داشته باشد و درنتیجه تمرکز را روی تولیدات استانی گذاشتیم که ما را روسفید کردند و امیدوارم شما هم در جشنواره سینماحقیقت از تماشای این آثار لذت ببرید.
وی افزود: ما مستند موتورسواران از مسعود دهنوی را آماده کرده بودیم، اما به این دلیل که ایشان فیلم دیگری در جشنواره سینماحقیقت داشتند امسال نتوانستیم این اثر را در جشنواره داشته باشیم. یکسری مجموعه مستند هم در دست تولید داریم که به زودی آماده نمایش میشوند.
source