Wp Header Logo 1002.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

بازماندگان سکته مغزی ۸۰ درصد بیشتر احتمال دارد که به زوال عقل مبتلا شوند. خطر ابتلا به زوال عقل بلافاصله پس از سکته به اوج می‌رسد. این خطر حتی پس از در نظر گرفتن سایر عوامل خطر زوال عقل باقی می‌ماند.

 

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛  بازماندگان سکته مغزی در مقایسه با افرادی که هرگز سکته مغزی را تجربه نکرده‌اند، با ۸۰ درصد افزایش خطر زوال عقل روبرو هستند.

 

تقریباً ۱۹ درصد از افرادی که سکته مغزی داشتند، طی یک پیگیری میانگین شش‌ساله به زوال عقل مبتلا شدند، در مقایسه با تنها ۱۳ درصد از افرادی که سکته نکرده بودند.

 

دکتر رائد جوندی، استادیار پزشکی در دانشگاه مک‌مستر کانادا و پژوهشگر این مطالعه، گفت: «نکته مهم این است که تحقیقات ما نشان داد خطر زوال عقل پس از سکته دو برابر خطر وقوع سکته دوم است.»

 

وی افزود: «در حالی که تحقیقات زیادی بر کاهش خطر سکته دوم متمرکز شده است، یافته‌های ما نشان می‌دهد که به پژوهش‌های بیشتری برای توسعه مداخلاتی جهت جلوگیری از زوال عقل پس از سکته نیاز است.»

 

جزئیات مطالعه

 

این مطالعه به بررسی سکته‌هایی پرداخت که یا به دلیل انسداد جریان خون به مغز یا خونریزی در مغز رخ داده‌اند.

 

محققان نزدیک به ۱۷۵ هزار بازمانده سکته مغزی در ایالت انتاریو کانادا را شناسایی کرده و آن‌ها را با همان تعداد افرادی که سکته نکرده بودند، تطبیق دادند. میانگین سنی شرکت‌کنندگان ۶۹ سال بود.

 

نتایج کلیدی

 

• در بازماندگان سکته مغزی، ۳.۳ مورد زوال عقل در هر ۱۰۰ سال-شخص مشاهده شد، در حالی که این میزان در افراد بدون سکته ۱.۹ مورد بود.

• بازماندگان سکته ۷۶ درصد افزایش خطر زوال عقل داشتند، حتی با در نظر گرفتن عواملی نظیر سن، جنسیت، فشار خون بالا و دیابت.

• خطر زوال عقل به مرور زمان تغییر کرد و بلافاصله پس از سکته به بالاترین حد خود رسید.

 

خطرات در طول زمان

 

• بازماندگان سکته مغزی ظرف یک سال پس از سکته ۲.۵ برابر بیشتر در معرض خطر زوال عقل بودند.

• این خطر پس از پنج سال ۵۰ درصد و پس از ۲۰ سال ۳۰ درصد باقی ماند.

 

 

دکتر جوندی گفت: «با افزایش نرخ زوال عقل در جهان و افزایش بقای سکته مغزی، درک اینکه چگونه سکته مغزی به خطر زوال عقل کمک می‌کند از اهمیت بالایی برخوردار است.»

 

 

منبع: آکادمی نورولوژی آمریکا، بیانیه خبری، ۴ دسامبر ۲۰۲۴.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *