Wp Header Logo 1838.png

هجدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت، با اهدای تندیس و نشان‌های فیروزه‌ای از برگزیدگان خود تجلیل کرد.

*** برگزیدگان هجدهمین جشنواره سینما حقیقت معرفی شدند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آئین پایانی و تجلیل از برگزیدگان هجدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، محمد حمیدی مقدم دبیر جشنواره و کارگردانان و هنرمندان عرصه مستند در تالار وحدت برگزار شد.

محمد حمیدی‌مقدم دبیر جشنواره در ابتدای این مراسم گفت: جشنواره «سینما حقیقت» فرصتی برای طرح یک پرسش است اینکه در جهان امروز، چگونه می‌توان به حقیقت دست یافت؟ آیا هر واقعیتی، حقیقت است؟ واقعیت را در میان انبوه تفسیر‌ها و تحلیل‌ها چطور می‌توان کشف کرد؟ «سینماحقیقت» کوششی برای پاسخ دادن به این پرسش‌هاست.

وی با اشاره به شروع هجدهمین جشنواره سینما حقیقت با یاد مردم غزه، افزود: تلاش شد تا پژواک مظلومیت مردم غزه در حقیقت طنین انداز شود و دوباره از آنها یاد می‌کنیم، زیرا «حقیقت» بدون آنها بی‌معناست. 

دبیر جشنواره سینما حقیقت اظهار داشت: امسال، بیش از ۱۴ هزار تماشاگر به تماشای آثار بخش ملی نشستند، کارگاه‌ها و بخش بین‌الملل با استقبال مواجه شد و نمایش مستند‌های «غزه» مورد هم توجه قرار گرفت. بسیاری از فیلم‌های پرمخاطب به سانس‌های فوق العاده رسیدند و آمار تماشاگران این دوره هم جهش قابل توجهی داشت. 

حمیدی مقدم با اشاره به فیلم‌های این دوره از جشنواره گفت: «سینما حقیقت» به واسطه نمایش آثار جسورانه و واقع نما، زنده است و مخاطب امروز انتظار دارد، تصویری از جامعه‌اش را در فیلم‌ها ببیند. نکته بعد این که، جشنواره، نیازمند فضایی بزرگتر، سالن‌هایی بیشتر و امکاناتی وسیع‌تر از هجده دوره سپری شده است. 

*** برگزیدگان هجدهمین جشنواره سینما حقیقت معرفی شدند

وی تاکید کرد: «سینماحقیقت» در هجدهمین دوره، نشان داد سینمای مستند ایران، نیازمند مدارا و سعه صدر مسئولان و مدیران و گروه‌هایی است که نمایش بعضی فیلم‌ها را نپسندیدند. اینجا، فضایی برای تعامل، صحنی برای گفت‌و‌گو، دانشگاهی برای آموختن و شنیدن صدا‌ها و نظرات مختلف است. «سینماحقیقت» می‌تواند تریبونی باشد تا کاستی‌ها و مشکلات را روایت کرده و برای حل آنها چاره اندیشی کنیم، اینجا، انعکاس روح جامعه است، جامعه‌ای که می‌خواهد صدای خود را به گوش مسئولان، نخبگان و سیاست‌گذاران برساند و فراتر از نگاه‌های سیاسی و جناحی به آینده بیندیشد. پس، مستندساز باید بتواند در چارچوب قانون، اما صریح، پرسشگر، و شفاف فعالیت کند.

حمیدی مقدم با بیان اینکه مستندساز، دیده‌بان و آینده نگر است، بیان کرد: مسیر را باز می‌کند تا جامعه از آن بگذرد. مستندساز، «اندازه» نگه می‌دارد و هشدار می‌دهد. این عدالت خواهی، تلاش برای رفع تبعیض و محرومیت، فسادستیزی و روایتگری را نباید از او گرفت.

رئیس مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امسال، برای ششمین بار، به عنوان دبیر جشنواره «سینما حقیقت» از مشکلات خانواده بزرگ سینمای مستند ایران، از کمبود بودجه، مشکلات مادی و معنوی گلایه می‌کنم. به این موضوع به طور ویژه نگاه کنید. سینمای مستند، بیش از هر چیز به حمایت مادی و معنوی نیازمند است تا همچنان سرمنشا خلق آثاری بکر و نوآورانه باشد. 

در ادامه، اهدای جوایز آغاز شد.
مستند شگرد به کارگردانی جعفر صادقی، جایزه فیلم برگزیده از سوی شبکه مستند را دریافت کرد.

در بخش غزه و مقاومت:
دیپلم افتخار به مستند «بلوار بیروت» ساخته فرح آل هاشم اهدا شد.
لوح افتخار، تندیس و جایزه نقدی را مستند «استرداد با تاخیر» به کارگردانی عبدالله معطان دریافت کرد.
جایزه اول این بخش هم به مستند «فریم‌های فلسطینی» ساخته سعید فرجی اهدا شد.

*** برگزیدگان هجدهمین جشنواره سینما حقیقت معرفی شدند

در بخش بین الملل:
دیپلم افتخار مستند کوتاه را سیر چنکو از بلژیک برای مستند «بروکسل در نمای نزدیک» دریافت کرد.
لوح افتخار مستند کوتاه در بخش بین‌الملل، به فیلم «خاطرات عمیق» ساخته رافائل کیروگا از مکزیک اهدا شد.
جایزه ویژه هیئت داوران در این بخش به فیلم «با قید محرمانگی» به کارگردانی شروین وحدت و پیام عزیزی رسید.
 جایزه بهترین فیلم را هم فیلم «سفر با پای برهنه» به کارگردانی بیجوی چادهری از هند گرفت.

در شاخه نیمه بلند بخش بین الملل:
لوح افتخار به فیلم «تورگی» به کارگردانی توفیق حیدری از ایران تعلق گرفت.
همچین لوح افتخار بعدی به فیلم «سل» به کارگردانی زهره البودی از سوریه اهدا شد.
فیلم «ناگفته» به کارگردانی ماچی آدامک از لهستان هم جایزه بهترین فیلم نیمه بلند را گرفت.

در شاخه بلند بخش بین الملل:
لوح افتخار به فیلم «خاطرات بی‌رحم» به کارگردانی پائولا رودریگز سیکرت از آرژانتین و شیلی تعلق گرفت.
«کابین» به کارگردانی یاسر خیر از ایران جایزه ویژه هیئت داوران را گرفت.

همچنین جایزه بهترین فیلم بلند در بخش مسابقه بین الملل به فیلم «نون زنجبیلی برای پدرم» به کارگردانی آلینا مصطفینا از قزاقستان اهدا شد.

در بخش جایزه شهید آوینی:
تندیس برنزی شهید آوینی به همراه لوح افتخار به فیلم «خط القعر» به کارگردانی فرشاد اکتسابی اهدا شد.
تندیس نقره‌ای شهید آوینی به همراه لوح افتخار به فیلم «آلبوم خانوادگی من» به کارگردانی محمدرضا نوروزبیگی رسید.
تندیس طلایی شهید آوینی به همراه لوح افتخار هم به فیلم «سنگر هفت تپه» به کارگردانی علی زهیری اهدا شد.
در این بخش، دبیر جشنواره هم جایزه ویژه خود را به زهرا فتاحیان شخصیت فیلم «یک وجب خاک» به کارگردانی نیما مهدیان اهدا کرد.

سینمای مستند جسور است

در ادامه رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی گفت: جشنواره سینما حقیقت هجدهمین دوره خود را پشت سر گذاشت و این نشان دهنده یک بلوغ و بالندگی است. این جشنواره جایگاه حقیقی و اهمیت وافر سینمای مستند را به ما یادآوری می‌کند. 

وی با بیان اینکه سینمای مستند آینه‌گردانی می‌کند، افزود: می‌گویند به واسطه انسان می‌توان هستی را دید و وقتی به انسان نگاه می‌کنید، می‌توانید به معجزه خلقت پی ببرید. سینمای مستند هم آینه تمام قد جامعه است و هرقدر صیقل بخورد تصویر بهتر و حقیقی تری نشان می‌دهد. البته ممکن است گاهی این تصویر به مذاق ما خوش نیاید، اما باید حقیقت را پذیرفت.

*** برگزیدگان هجدهمین جشنواره سینما حقیقت معرفی شدند

فریدزاده سینمای مستند را سینمایی جسور دانست و گفت: سینماگر مستند جسورانه در پی حل مسئله است، با نادیده گرفتن مسئله مشکلی حل نمی‌شود. سینماگر مستند، به صورت دغدغه‌مند، کنجکاو و در نقش یک پژوهشگر، از وجه اسنادی سینما هم آگاه است. سینمای مستند حافظ تاریخ و فرهنگ است. باید به سینمای مستند کمک کرد، اگر سنگی از پیش پای سینماگران مستند برنمی‌داریم حداقل مسیر را برایشان هموار کنیم.

با حضور هیئت داوران جوایز بخش ملی، اهدا شد.
در بخش بهترین کارگردانی فیلم مستند کوتاه، تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به سارا طالبیان برای فیلم «آبه» تعلق گرفت.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی فیلم مستند نیمه بلند به «سرزمین آتش» به کارگردانی سجاد ایمانی رسید.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین پژوهش فیلم مستند به فرشاد اکتسابی برای فیلم «خط القعر» اهدا شد.
در بخش بهترین نویسنده و گوینده گفتار متن؛ محبوبه زارعی جایزه نویسندگی و ابوالفضل جلیلی جایزه گویندگی فیلم «چمدان آبی» را گرفتند. 
در بخش بهترین صدا تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به گیسو آزادروش برای صداگذاری فیلم «لب شور» اهدا شد.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین موسیقی متن، ضمن تقدیر از آرمان موسی‌پور به محمدمهدی باطنی برای موسیقی فیلم «فاطمی» تعلق گرفت.
در بخش بهترین تدوین، تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به محمد طالبی برای فیلم «سفرنامه عراق عجم» اهدا شد.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار بهترین تصویربرداری به محمدرضا تیموری برای فیلم‌های «اجاق نواز» و «رخ» اهدا شد.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار جایزه ویژه هیئت داوران به حبیب علوانی برای کارگردانی فیلم «آدریانا مسافری از ایتالیا» تعلق گرفت.
تندیس و لوح ویژه جایزه سرباز وطن به فیلم «جمال» ساخته محمد منصوری اهدا شد.

باید سعه صدر مدیران افزایش یابد

در ادامه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در هجدهمین جشنواره سینماحقیقت گفت: سینمای مستند نجیب، متکی به روایت، خلاقیت، مسئولیت و جسارت است. خوشحالم که در ایران عزیز ما سینمای مستند گام به گام پیش آمده و باری را بر دوش می‌کشد که صراحت روایت دارد. این سینما مختص نسل جوان جسور و خلاق است که به اتکای تاریخ، هنر و پیشینه ابدی و جغرافیایی داستان‌های کامیابی و ناکامیابی‌ها را می‌سازند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: سینمای مستند ما پیشینه و البته چشم‌اندازی پر افتخار دارد. براساس آمار، ۶۰ درصد از فیلم‌های امسال از شهرستان‌ها بودند. این نشان می‌دهد که از جای جای ایران، هنرمندان برای مستندسازی اهتمام می‌ورزند. 

*** برگزیدگان هجدهمین جشنواره سینما حقیقت معرفی شدند

وی تاکید کرد: سینمای مستند ایران بیش از آنچه که هست ظرفیت دارد و برعهده ما است که این ظرفیت را شناخته و به آن بها دهیم. این سینما با انباشت ظرفیت‌ها و استفاده از مضمون‌های بکر و تکنیک‌های تازه مخاطب را به سینمای مستند متصل کرد. هدف دیگر ما بازار‌های بین‌المللی و حضور مستند‌های ایرانی در عرصه بین‌المللی است، زیرا این سینما حرف‌های بسیاری برای منطقه و جهان دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: باید تحمل‌پذیری را نسبت به سینمای مستند که پنجره‌ای جهانی است، بیشتر کرد. سینمن مسئول باید خودنظام پنداری را کنار بگذارم و سعه صدر را بالا ببرم.

در ادامه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بخش مستند‌های بلند ملی:
جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند به فیلم «رخ» ساخته سام کلانتری اهدا شد.
نشان فیروزه‌ای، تندیس و دییپلم افتخار جشنواره به محمد کارت برای تهیه کنندگی فیلم‌های «تورگی» و «آسانسور» اهدا شد. 
جایزه ویژه دبیر جشنواره به فیلم پلوره به کارگردانی علی احمدی زرین کلایی اهدا شد.
دومین جایزه ویژه دبیر جشنواره به محمدرضا حائری به عنوان شخصیت فیلم کیمیاگر اهدا شد.
جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «تورگی» به تهیه کنندگی محمد کارت رسید.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *