رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی از ابتدا سال تا امروز نشان میدهد برخی اقلام، امسال به تدریج در چند نوبت افزایش قیمت را تجربه کردند؛ نخستین این کالاها انواع حبوبات بود. این محصولات یک بار در اسفند و فروردین افزایش زیادی داشتند و در ادامه در آذر ماه نیز تولیدکنندگان قیمتهای جدید را اعلام کردند.
به گزارش خبرآنلاین، نرخ فرآوردههای لبنی نیز تقریباً در چند ماه بالا رفت و این امر تقاضای این کالاها را بیشتر دچار ریزش کرد. قیمت گذاری دستوری برای چند قلم که سهمیه یارانه دارند سبب شده تا تولیدکنندگان با راههایی، چون افزودن انواع ویتامینها از انجام تعهدات خود سر باز زنند؛ به عنوان مثال، پس از افزایش قیمتها، پنیر یو اف ۴۰۰ گرمی ساده تولید نمیشود و با اضافه کردن ویتامین دی از هر بسته ۴۴.۴۰۰ تومان با افزایش رسمی، قیمت آن به ۵۶ هزار تومان رسید، اما تولیدکنندگان با اضافه کردن ویتامین دی به آن ۵۸ هزار تومان به فروش میرساتند.
بازار گوشت قرمز پس از گذران التهاب سال گذشته که منجر به افزایش قیمت بسیاری شد، امسال از ثبات قیمتی برخوردار بود. واردات گوشت گرم و منجمد از سوی دولت با نرخ پایینتر اگر چه باعث کاهش قیمت گوشت تولید داخل نشد، اما از افزایش بیشتر آن جلوگیری کرد. در حال حاضر هر بسته دو کیلویی گوشت گرم گوسفندی با نرخ دولتی ۶۳۲ هزار تومان و گوشت گرم گوساله ۵۷۰ هزار تومان بوده و شهروندان میتوانند از فروشگاههای زنجیرهای یا میادین میوه و تره بار آن را خریداری کنند.
گوشت مرغ، امسال نوسان قیمتی کمی داشت و در نیمه دوم با ممنوعیت صادرات تا حدودی آرامش به این بازار برگشت. جوجهریزی ماهانه بیش از ۱۴۰ میلیون قطعه و تأمین نیازمندی بازار، چالشهای این محصول پروتئینی را کمتر کرده است. کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت گوشت قرمز، سبب شد تا این محصول افزایش تقاضای نسبی داشته باشد.
بازار تخم مرغ هم در دو سال اخیر از ثبات قیمتی برخوردار بوده و تولیدکنندگان ضمن تأمین نیازمندی بازار داخل، صادرات نیز دارند. افزایش تولید در نیمه نخست سال منجر به ورود تشکل این صنف شد. مازاد تولید خرید حمایتی شده و در ادامه نگهداری یا صادر گردید.
در بازار روغن خوراکی با افزایش نرخ جهانی، انواع روغن مایع در این هفته با قیمتهای جدید به بازار عرضه شدهاند
در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی میآید.
گفتنی است؛ تمام قیمتها به هزار تومان و برای وزنهای نوشته نشده یک کیلو گرم است.
قیمت کالاهای اساسی
گفتنی است؛ حبوبات ۱۷ درصد، مرغ ۴ درصد و تخم مرغ ۱۴ درصد، قند ۱۰ و شکر ۷ درصد ارزانتر در میادین و بازارهای میوه و تره بار به فروش میرسد.
source