به گزارش رکنا از اصفهان؛ مهدی سبحانیفر رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پلیس امنیت اقتصادی در سال 1398 تاسیس شد که این امر با توجه به نیاز جامعه برای ورود نهادی فرا قوهای و پلیسی به امر اقتصادی بود و فرآیند رشد آن به سرعت طی شد.
وی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و جرائم اقتصادی را مسئولیت این پلیس دانست و افزود: از جمله جرائم اقتصادی میتوان به پولشویی، زمین خواری، رشا و ارتشا، تسهیلات بانکی و جرائم بورسی اشاره کرد. حمایت از فعالان اقتصادی و سرمایه داران و مشاوره و ارائه پشتیبانی به آنها از دیگر وظایف این پلیس است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان افزود: وقتی یک شهرک صنعتی ایجاد میشود و برای آن سرمایهگذار جذب میشود لازم است پیوست انتظامی داشته باشد. نگاه ما در فراجا اول مشورت است که در کنار پروژههای کلان و فرد فعالان اقتصادی قرار بگیریم و از دیدگاه خودمان نقص، عیب و حسن را قبل از هزینه ارائه میکنیم و فعال اقتصادی صرفه آن را مورد سنجش قرار میدهد.
سبحانیفر ادامه داد: آنچه استان اصفهان را تا امروز از لحاظ اقتصادی جلو برده است نگاه حمایتی سازمانها و نهادها به خصوص نهادهای انتظامی بوده است که در کنار پروژهها حمایت و پشتیبانی کردند و بیشتر جنبه ایجابی را برای فعالان اقتصادی مورد توجه قرار دهیم.
اصفهان چهارراه مواصلاتی است
وی با بیان اینکه استان اصفهان در مرکز کشور قرار دارد و در یک چهارراه مواصلاتی است و هم مسیر، هم مبدا و هم مقصد کالای قاچاق است، تصریح کرد: در گذشته اقلام کالای قاچاق محدود بود، اما چیزی که امروز به دلیل شرایط کشور با آن درگیر هستیم و بخشی از استانهای مرزی ما را درگیر کرده است یک معضل سازمان یافته به نام قاچاق است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان محل دپو برخی کالاهای قاچاق است، ادامه داد: در برخی موارد مثل سوخت اصفهان مبدا قاچاق است و وجود زیرساختهای صنعتی، پهنه جغرافیایی گسترده و تعدد شهرکهای صنعتی شرایط خاصی برای افراد سودجو و فرصتطلب ایجاد کرده است.
وی در خصوص قاچاق دارو در اصفهان گفت: این موضوع شامل قاچاق دارو از خارج کشور به داخل، از داخل کشور به خارج و عرضه دارو خارج از شبکه تقسیم میشود که کشفیات این حوزه در 9 ماه ابتدایی سال جاری بیش از دو هزار و 300 درصد رشد یافته است. با این اقدامات در حال حاضر در حوزه دارو شرایط مناسبی داریم. همچنین هرگونه خرید، فروش و عرضه دارو مگر با اخذ مجوز سازمان غذا و دارو در فضای مجازی ممنوع است.
سبحانیفر با اشاره به قاچاق لوازم یدکی خودرو گفت: تعداد خودرو و تجهیزات آن در اصفهان نسبت به سایر استانها بیشتر است. در 9 ماهه ابتدایی سال جاری بیش از هزار و 400 درصد کشف انواع لوازم یدکی قاچاق در استان اصفهان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. همچنین در این پروسه کارگاههایی که در ایران تولید لوازم یدکی داشتند و آن را به نام شرکتهای خارجی توزیع میکردند را شناسایی کردیم.
مبارزه پلیس با دانه درشتها
وی با اشاره به اینکه در حوزه تجهیزات پزشکی 336 درصد افزایش کشفیات داشتیم، تاکید کرد: پلیس امنیت اقتصادی تمرکز خود را بر مهرههای اول و دوم و فعالیت فعالان اصلی قاچاق و به اصطلاح دانه درشتها و قاچاقهای کلان گذاشته است و در این راستا در 9 ماه ابتدایی سال جاری 2 هزار و 600 پرونده مکشوفه داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل 22 درصد افزایش یافته و کشف پروندههای با ارزش 5 تا 10 میلیارد تومان نیز81 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اصفهان خاطرنشان کرد: امسال 140 میلیارد تومان کالاهای قاچاق از خودروهای شوتی کشف شده است. بسیاری از کالاهای قاچاق توسط خودروهای تندرو یا به اصطلاح شوتی قاچاق میشوند، متاسفانه این خودروها تصادفات سنگین و تلفات جانی به جای و جان دیگر رانندگان را نیز به خطر میاندازند که در حال حاضر خودرو شوتی 6 ماه توقیف میشود و این امر 140 درصد رشد داشته است.
وی تصریح کرد: ما برای توقیف بدون دردسر خودروهای شوتی به شرکتهای دانش بنیان رجوع کردیم و از آنها طرح خواستیم و برای این امر حمایت هم میکنیم تا بتوانیم به یک طرح مشخص برسیم، زیرا در وضعیت فعلی تعقیب یک خودروی شوتی میتواند منجر به تصادفات وحشتناکی شود.
این مقام انتظامی از کشف بین 70 تا 80 درصد کالاهای قاچاق در استان اصفهان توسط ماموران انتظامی و اجرای 28 طرح انتظامی خبر داد و گفت: در استان اصفهان همکاری و هم افزایی خوبی بین سازمانهای مانند صمت، منابع طبیعی و تعزیرات حکومتی با پلیس در زمینه مقابله با انواع کالای قاچاق وجود دارد .
وی در پایان اشاره ای نیز به ماینرها و دستگاه های استخراج ارز دیجیتال کرد و اظهار کرد: در این زمینه طی 9 ماهه ابتدایی امسال بیش از 52 درصد افزایش کشف داشتهایم و اگر ماینر کشف شود غیر از دستگاه ماینر، رمز ارز استخراج شده متناسب با مدل ماینر و مدت زمانی که در شبکه بوده با استفاده از ماشین حساب های ماینری حساب و به عنوان رمز ارز قاچاق به سازمان تعزیزات حکومتی معرفی میشوند.
source