Wp Header Logo 738.png

چه زمانی گوشی جدید بخریم؟

رویداد ۲۴- داغ بودن تنور رقابت بین شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی موبایل که در بازار کشورمان بیشتر در انحصار سه برند اپل، سامسونگ و شیائومی می‌باشد هم بیش از پیش کاربران را به خرید گوشی موبایل جدید وسوسه می‌کند. در این میان اما سوال مهم اینجاست که یک کاربر چه زمانی باید به خرید گوشی موبایل جدید اقدام نماید؟ آیا هر فردی نیاز به تغییر سالیانه‌ی گوشی موبایل خود دارد یا نه؟ برای پاسخ به این سوالات لازم است ابتدا یکسری از مسائل کلان را در نظر بگیریم و سپس به سراغ موارد جزئی‌تر برویم. 

بازار موبایل در کشورمان روندی پر نوسان دارد و یک کاربر پیش از هر چیزی باید بداند که در صورت نیاز به خرید یک گوشی موبایل متناسب با نیازها و بودجه‌ی خود چه عواملی می‌توانند بر قیمت روز گوشی موبایل تاثیر بگذارند. در ادامه مروری بر این عوامل موثر خواهیم داشت.

عوامل موثر بر قیمت گوشی موبایل

  1. نرخ ارز: با توجه به اینکه اکثر گوشی‌های موبایل موجود در بازار کشورمان واراداتی هستند و معدود موارد تولید داخلی هم یا در خارج از کشور مونتاژ می‌گردند یا بخش اعظم قطعاتشان وارداتی‌ست، نرخ ارز را باید مهم‌ترین عامل در قیمت گوشی موبایل دانست. این مورد بیش از هر چیز دیگری، تاثیر خود را روی قیمت گوشی سامسونگ و اپل نشان داده است.
  2. قوانین مرتبط با واردات گوشی موبایل: مجموعه قوانین و سیاست‌گذاری‌های مرتبط با گوشی‌های وارداتی در سالیان اخیر یکی از رکن‌های اساسی در قیمت‌گذاری گوشی موبایل بوده است.
  3. تقاضا و عرضه: همانند هر بازار دیگری، در بازار موبایل هم این مورد از عوامل تاثیرگذار مهم است.
  4. عرضه‌ی مدل‌های جدید گوشی موبایل: برندهای مختلف با توجه به رقابت شدیدی که با یکدیگر دارند، سرعت تولید و عرضه‌ی محصولات جدیدشان هم جهش قابل توجهی دارد؛ به عنوان مثال شاهد عرضه‌ی بیش از ۴۰ مدل گوشی موبایل شیائومی در سال ۲۰۲۴ بودیم که همین مسئله موجب شده تا مدل‌های عرضه شده در سال ۲۰۲۳ دچار افت قیمتی محسوسی گردند و خریدشان برای کاربران به صرفه‌تر باشد.

phone

با مرور این ۴ عامل موثر بر قیمت گوشی موبایل به سوال اصلی‌مان برمی‌گردیم: چه زمانی گوشی جدید بخریم؟

شما پس از چند سال استفاده از گوشی موبایل خود به احتمال زیاد با مشکلاتی مواجه می‌شوید که می‌توانند حکم زنگ خطری جهت فرا رسیدن زمان خرید گوشی موبایل جدید برایتان داشته باشد. این مشکلات شاید در بازه‌ی زمانی کوتاه قابل تحمل و چشم‌پوشی باشند اما در دراز مدت به راحتی طاقتتان را طاق می‌کنند تا برای تعویض گوشی موبایل خود سریع تر اقدام نمایید. در ادامه رایج‌ترین این مشکلات را به شما معرفی می‌کنیم تا با آگاهی از آن‌ها در مناسب‌ترین زمان، بهترین تصمیم را اتخاذ نمایید.

عوامل نشان‌دهنده‌ی فرارسیدن زمان خرید گوشی موبایل جدید

1) کند شدن سرعت گوشی: بسیاری از مواقع پیش آمده که شما حین باز کردن اپلیکیشن‌های مختلف یا جابجایی بین صفحات منوی گوشی‌تان شاهد افت سرعت محسوس آن باشید. اگر با راهکارهایی چون پاک کردن حافظه‌ی Cache یا خالی کردن فضای ذخیره‌سازی باز هم شاهد این کندی بودید، بدانید که توان پردازشی گوشی شما رو به افول است. همچنین باید بدانید که اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای جدیدتر نیازمندی‌های سخت‌افزاری متناسب با خود را می‌طلبند که همین مسئله در گوشی‌های قدیمی دارای حافظه‌ی رم پایین، محدودیت فضای حافظه‌ی داخلی و استاندارد ذخیره‌سازی کهنه هم می‌توانند در افت سرعت گوشی شما موثر باشند. 

۲) هنگ کردن گوشی: یکی دیگر از مواردی که می‌تواند سوهانی بر روح روان شما باشد، هنگ کردن گوشی است. این مسئله می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی چون مستهلک شدن پردازنده‌ی مرکزی، باتری و حافظه‌ی رم باشد که به مرور زمان بازده‌ صد درصدی کار‌‌آیی خود را از دست داده‌اند. گرچه که می‌توان با راه‌حل‌هایی مقطعی تا حدی این مشکل را حل کنید ولی در صورت تداوم مشاهده‌اش باید بدانید که زمان گذاشتن گوشی‌تان در گوشه‌ی کمد فرا رسیده است!

کند

۳) تمام شدن سریع شارژ باتری گوشی: مطمئنا بسیاری از شما در برهه‌ای با این مشکل مواجه شده‌اید که گوشی‌تان مدام احتیاج به شارژ شدن دارد تا در طی روز نیازمند بیش از انجام یکباره‌ی این کار باشید؛ بدتر از آن این است که در مدت کوتاهی پس از شارژ کامل و حین انجام کارهای مهم، باتری‌تان در چشم برهم زدنی خالی می‌گردد! این موارد به روشنی نشان می‌دهند که عمر باتری گوشی شما سر رسیده است و احتیاج به تعویض آن دارید؛ گرچه که پرداخت هزینه‌ی تعویض باتری و عدم آگاهی از اصل بودن آن ، تضمینی بر کارکرد مناسب طولانی مدتش نمی‌‌دهد و در نهایت مجبور به خرید گوشی جدید می شوید.

۴) عدم امکان بروزرسانی نرم‌افزاری و امنیتی: در صورتی که مدت زمان زیادی از آخرین امکان بروزرسانی نرم افزاری گوشی شما گذشته است باید حسابی مراقب امنیت گوشی خود باشید چون به هدف اصلی برای رخنه‌ی ویروس‌ها و بدافزارها تبدیل می‌گردید؛ از سوی دیگر با منسوخ شدن سیستم‌عامل گوشی‌تان امکان نصب اپلیکیشن‌ها یا گیم‌های جدید روی گوشی‌تان برایتان میسر نخواهد بود. در نتیجه با خرید یک گوشی جدید هم می‌توانید از امنیت داده‌های خود و هم سازگاری آن با اپلیکیشن‌های جدید مطمئن باشید.

۵) وارد آمدن آسیب فیزیکی به گوشی: همیشه میان اعضای خانواده یا اطرافیانتان فردی هست که گوشی موبایلی پر از ترک روی صفحه نمایش یا خط و خش و فرورفتگی در بدنه‌ دارد؛ موضوعی که گوشی را از نظر ظاهری به شکل نامناسبی درمی‌‌آورد. استمرار این صدمات فیزیکی نیز می‌تواند به آسیب درگاه شارژ، اسپیکر و جک هندزفری یا در موارد شدیدتر قطعات داخلی هم منجر شود که هزینه‌ی تعمیر و تعویضشان در برخی موارد با قیمت یک گوشی اقتصادی هم برابری می‌کند! در نتیجه اگر جانب احتیاط را در حفاظت از گوشی‌تان رعایت نکرده‌اید و آسیب‌های جدی موثر در عملکردش به آن وارد کرده‌اید، بد نیست فهرستی از گوشی های جدید را برای خریدن آماده کنید.

۶) کیفیت پایین دوربین گوشی: در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین ملاک‌های کاربران برای خرید گوشی، کیفیت دوربین عکاسی آن است؛ حسگرهای جدیدتر، لنزهای پیشرفته‌تر و نرم‌افزارهای اختصاصی هوشمند همگی دلایلی هستند که موجب می‌شوند تا شما حین مقایسه‌ی عکس‌های گرفته شده توسط گوشی‌های قدیمی با مدل‌های جدیدتر پی به جهش‌های خیره‌کننده‌ی دوربین‌های گوشی موبایل ببرید. با اینکه شما از طریق برخی اپلیکیشن‌های ویرایش عکس می‌توانید در کوتاه مدت خودتان را قانع به استفاده از دوربین گوشی قدیمی خود کنید ولی ذوق عکاسی با مدل‌های جدید گوشی‌های موبایل سامسونگ یا شیائومی می‌توانند حسابی شما را مجاب به خریدشان نماید. 

۷) کم بودن فضای حافظه‌ی داخلی گوشی: خیلی از مدل‌های قدیمی‌تر گوشی‌ها برای ارتقای حافظه‌ی ذخیره سازی خود سقفی معین دارند و حتی برخی مدل‌ها فاقد درگاه کارت حافظه هستند! جهت عدم نیاز به پاک‌سازی دائمی حافظه‌ی داخلی گوشی‌تان یا انتقال مداوم اطلاعاتتان به فضای ذخیره‌سازی خارجی، خرید گوشی جدید که از حافظه ی داخلی زیادی برخوردار است می‌تواند اصلی‌ترین راه‌حل‌تان بحساب آید.

فارغ از موارد ذکر شده باید در نظر داشته باشید که روند پیشرفت تکنولوژی و تاثیر گسترده‌ی آن روی ابعاد مختلف زندگی‌تان به گونه‌ای‌ست که شما تدریجا ملزم به همراهی آن خواهید شد. خوشبختانه اکثر شرکت‌های سازنده‌ی گوشی موبایل محصولاتشان را به لحاظ قیمت‌گذاری و امکانات طوری طبقه‌بندی کرده‌اند که تمامی اقشار جامعه با هر میزان بودجه می‌توانند به راحتی یک گوشی موبایل جدید خریداری کنند. پس در صورتی که گوشی موبایل شما به یکی از ۷ مورد فوق دچار شده و کلافه‌تان کرده است، شما می‌توانید با بررسی مدل‌های متنوع برندها و قیمت روز گوشی موبایل، متناسب با نیاز خود اقدام به خرید گوشی جدید نمایید.       

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *