Wp Header Logo 916.png
آفتاب‌‌نیوز :

رئیس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران با هشدار نسبت به اینکه آلودگی هوا آثار منفی متعددی برچشم‌ها دارد، گفت: تحریک و خشکی چشم ها، آلرژی‌های چشمی، اختلالات بینایی، افزایش خطر بیماری‌های چشمی و آسیب به بافت‌های چشم از عمده عوارض آلودگی هواست. 

 یکمتخصص چشم پزشکی، تصریح کرد: برخی از آلاینده‌های هوا می‌تواند به سلول‌های چشم آسیب رسانده، باعث تخریب بافت‌ها و التهاب در بخش‌های مختلف چشم شود که این امر می‌تواند، منجر به مشکلاتی مانند التهاب ملتحمه (چشم صورتی) یا مشکلات طولانی مدت در ساختار‌های چشمی شود.

وی افزود: در برخی موارد، تماس مداوم با آلودگی هوا منجر به اختلال در بینایی می‌شود؛ به‌ویژه ذرات ریز معلق در هوا می‌تواند به سطح چشم‌ها آسیب زده، باعث کدری دید شود. همچنین آلودگی هوا تشدید آلرژی‌های چشمی را به همراه دارد. از سوی دیگر آلاینده‌ها مانند گرد و غبار، دود، و سایر مواد آلرژی‌زا می‌تواند، موجب ایجاد التهاب در سطح چشم‌ها شده، علایمی مانند خارش، اشک‌ریزی و قرمزی ایجاد کند. 

این چشم پزشک از تحریک و خشکی چشم‌ها بر اثر ذرات ریز و آلاینده‌هایی مانند دی‌اکسید نیتروژن، ذرات معلق (PM۲.۵) و اوزون که موجب تحریک چشم‌ها می‌شود، به عنوان دیگر آثار منفی آلودگی هوا اشاره کرد و ادامه داد: تحریک چشم‌ها بر اثر وجود ذرات معلق می‌تواند، باعث خشکی، قرمزی و سوزش چشم‌ها شود. 

وی خشکی چشم را یکی از مشکلاتی دانست که به دلیل آنکه سطح چشم‌ها رطوبت خود را از دست می‌دهند، شخص احساس ناراحتی و ایجاد جسم خارجی در چشم خود می‌کند. 

رییس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران ادامه داد: رایج‌ترین درمان خشکی خفیف چشم، استفاده از قطره‌های چشم اشک مصنوعی است. به علاوه، ژل‌ها و پماد‌های مرطوب‌کننده چشم نیز ممکن است با برطرف کردن علایم خشکی چشم کمک کند. 

وی گفت: در صورتی که افراد ناچار به تردد در هوای آلوده هستند، بهتر است، نکاتی را از جمله استفاده از عینک آفتابی یا عینک محافظ چشم جدی بگیرند. عینک‌های آفتابی با فیلتر UV می‌تواند از ورود ذرات ریز آلاینده‌ها به چشم و از حساسیت به نور جلوگیری کند. برخی عینک‌ها مخصوص محافظت در برابر آلودگی هوا طراحی شده‌اند که قادر به مسدود کردن ذرات آلوده هستند. 

رئیس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران ادامه داد: در کنار استفاده از قطره‌های مرطوب‌کننده چشم که به کاهش خشکی و تحریک چشم کمک کند، رعایت برخی نکات بهداشتی از قبیل پرهیز تماس چشم با دستان آلوده توصیه می‌شود. زیرا تماس دست‌ها می‌تواند، ذرات آلوده را به چشم منتقل کرده، باعث تحریک و عفونت شود. 

وی بر شستشوی منظم صورت و چشم‌ها بعد از بیرون رفتن از منزل به منظور پاک کردن ذرات آلوده از سطح چشم‌ها در کنار استفاده از ماسک‌های محافظ که می‌تواند به جلوگیری از ورود ذرات معلق به چشم‌ها و دستگاه تنفسی کمک کند، تاکید کرد و اظهار داشت: استفاده از مرطوب‌کننده هوا در محیط‌های بسته و آلوده که به حفظ رطوبت چشم‌ها کمک و از خشکی چشم‌ها جلوگیری می‌کند، توصیه می‌شود. 

او در پایان توصیه کرد: در صورت مشاهده علایم تحریک چشم مانند قرمزی، خارش یا تاری دید برای دریافت درمان‌های مناسب به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *