Wp Header Logo 918.png

بازار، گروه استان‌ها: ناترازی های انرژی سبب بروز مشکلات عدیده برای صنایع استان سمنان شده است صنایعی که حتی بدون مشکلات انرژی هم روی خط صرفه یا ضرر حرکت می کردند و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، تلاطم های ارزی، تحریم و سوء مدیریت های اقتصادی، عرصه را برایشان تنگ کرده است.

بخش بزرگی از کارخانه های صنعتی و واحد های تولیدی و حتی کشاورزی و دامپروری استان سمنان امروز با مشکلات عدیده ای روبرو هستند که ناترازی انرژی به آنها دامن هم زده است در واقع ناترازی انرژی آخرین تیر بر پیکر نیمه جان تولید در استان سمنان بود که امروز مدام پیکره تولید را زخمی تر می کند.

معضلات کارخانه‌ها

برخی از کارخانه داران استان سمنان دولتی ها را مقصر وضعیت کنونی خود می دانند و عقیده دارند که فکر ناتراژی انرژی می بایست از سال ها قبل اندیشیده می شد و حالا صنایع بهای گزاف سوء مدیریت دستگاه های اجرایی و دولتی را باید با مشکلات خودشان و همچنین کاهش تولید بپردازند.

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه شاهرود: وقفه ای کوتاه بود که برای تامین سوخت مورد نیاز صنایع و معادن استان سمنان شاهد بودیم اما اکنون این وقفه برطرف شده است

دولت مشخصا در استان سمنان برای رفع ناترازی ها اعمال محدودیت ها و تلاش برای جایگزین کردن سوخت را در دستور کار قرار داده است اما مشکل اینجا است که اصلا سوخت کافی به کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و دامی و کشاورزی و صنعتی استان سمنان نمی رسد.

این مشکلات باعث بروز موانع گسترده‌ای بر سر راه تولید شده و حالا کارخانه های متعددی هستند که یک و نیم روز برق و یک روز تمام گاز ندارند و روزهایی که گاز دارند نیز با فشار بسیار کم در جریان است همچنین کارخانه داران می گویند که در همین سه ماه اخیر هزینه برقشان هم با رشد مضاعفی روبرو بوده است.

واحدهای تولیدی و معضل تامین سوخت| عادت «غافل‌گیری» بین دولتی‌ها نهادینه شده است

افزایش بهای برق و گازی که نیست!

همان‌طور که مالک یک کارخانه خوراک دام که البته نخواست نام خود را اعلام کند به خبرنگار بازار گفت: تا قبل از مهرماه همیشه قبض برق کارخانه بین یک و نیم میلیون تومان تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود اما حالا برای ما هفت میلیون تومان قبض برق صادر کرده اند که رشدی عجیب و غریب است و کسی هم در این باره توضیحی نداده است.

ناترازی انرژی باعث افزایش هزینه تولید هم شده و از آنجا که دولت مجوز افزایش هزینه ها را نمی دهد، کارخانه ها با دشواری های بسیاری روبرو شده اند همچنین پیش بینی می شود که بعد از عید کشورمان با بحران کمبود تولیدات از صنایع تا خوراک دام و مصنوعات و مواد اولیه کارخانه ها و … روبرو شود همچنین این بحران به زعم کارشناسان در نهاده های دامی و گندم و … نیز به دلیل قطعی برق چاه های کشاورزی رقم خواهد خورد.

تامین می کنیم اما در حد توان!

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه شاهرود در گفت‌وگو با خبرنگار بازار، درباره سوخت جایگزین به واحد های تولیدی و صنعتی از بابت ناترازی در تولید گاز و حمایت از صنایع، گفت: سهمیه سال جاری مطابق سهمیه سال ۱۴۰۲ اعلام و به استان ها تخصیص داده شده است.

کارشناس اقتصادی: مدیران ما همیشه در حال غافل گیری هستند

محمد رضا عبدلی با بیان اینکه وقفه ای کوتاه بود که برای تامین سوخت مورد نیاز صنایع و معادن استان سمنان شاهد بودیم اما اکنون این وقفه برطرف شده است، تاکید کرد: با توجه به سهمیه تخصیص داده شده با هماهنگی که بین شرکت نفت و سازمان صنعت معدن و تجارت استان وجود دارد و در صورت میزان فعالیت واحد های صنعتی و تولیدی و همچنین شمول قطع برق و گاز واحد های تولیدی، نسبت به برآورد سهمیه و ارسال سوخت اقدام می شود.

وی با بیان اینکه این هماهنگی خوشبختانه بین شرکت نفت، صمت و برق و گاز وجود دارد، افزود: در حد امکانات و سهمیه هایی که به استان سمنان داده شده، سوخت جایگزین مانند گازوئیل و نفت بین واحد های تولیدی استان سمنان توزیع می شود و امیدواریم که بتوانیم تامین نیاز واحد های صنعتی را داشته باشیم.

تامین ناکافی

مشکل اما اینجا است که اتفاقا واحد های صنعتی و تولیدی اعتقاد دارند که این سهمیه ها جوابگوی واحد های صنعتی نیست برای مثال یک فعال تولیدی در گفتگو با خبرنگار بازار، گفت: غیرممکن است که سازمان صمت و شرکت نفت سهمیه درخواستی شما را عیناً ارسال کنند.

علی صالحی پور با بیان اینکه اگر شما ۱۰ هزار لیتر گازوئیل درخواست کنید به دلایل مختلف و به بهانه هایی مانند کمبود سهمیه ها بیش از چهار هزار لیتر آن هم بعد از روزها دوندگی و استعلام از برق بابت قطعی برق و گاز برای قطعی گاز و صنعت معدن و تجارت برای تولید و … به شما داده نمی شود که کفاف تولید را نمی دهد از سوی دیگر واحد های پرشماری هستند که اصلا بدون گاز کار نمی کنند و باید گاز برای مصرف شان وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه ناترازی انرژی تولید را به ورطه نابودی کشانده است، افزود: مسئولان استان سمنان سال ها بود که از احیای واحد های تولیدی به عنوان یک دستاورد بزرگ سخن می گفتند و در تمام جلسات این موضوع را بیان می کردند اما شرایط در چهار ماه دقیقاً طوری آشفته شد که حالا دولت باید چهار سال تلاش کند تا مشکلات واحد های تولیدی را رفع کند.

واحدهای تولیدی و معضل تامین سوخت| عادت «غافل‌گیری» بین دولتی‌ها نهادینه شده است

غافلگیری دولتی‌ها

یک کارشناس اقتصادی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار بازار، ضمن بیان اینکه دولت سیزدهم تلاش کرد تا با فشار مضاعف به نیروگاه ها و زیرساخت ها جلوی قطعی برق و گاز را بگیرد و حالا نیروگاه های کشورمان با مشکل استهلاک روبرو شده اند، گفت: دولت مردان ما می بایست در دو سه سال اخیر پیش بینی این وضعیت را می کردند.

محمدرضا نیک پندار با بیان اینکه مدیران ما همیشه در حال غافل گیری هستند، بیان کرد: پیش بینی وضعیت کنونی اصلا کار سختی نبود چرا که ما می دانستیم که در ابتدای دهه ۱۴۰۰ با مشکل ناترازی انرژی روبرو خواهیم شد اما هیچ کاری برای به تعویق انداختن بحرانی که حالا با آن روبرو هستیم انجام نشده و دود این سوء مدیریت ها به چشم تولیدگران می رود.

دبیرخانه کشاورز استان سمنان: با وجود شرایط کنونی در سال آتی با مشکلات جدی تامین گندم و محصولات کشاورزی و زراعی روبرو خواهیم شد

وی با بیان اینکه سوخت جایگزین اولاً اصلا کافی نیست زیرا سوختی وجود ندارد که بتوان آن را بین همه توزیع کرد و در ثانی اسهلاک را بسیار بالا می برد، افزود: مازوت آخرین راهکار راه اندازی یک کارخانه است زیرا در کنار آلودگی، استهلاک بسیار بسیار زیادی داشته و حتماً دستگاه های یک کارخانه را با مشکلات جدی روبرو می کند.

کشاورزی هم مشکل دارد

صحبت فقط برای صنایع نیست بلکه در بخش کشاورزی هم مشکلات عدیده است آنطور که محمد حسین خنکال دبیر خانه کشاورز استان سمنان در گفتگو با خبرنگار بازار می گوید: با وجود شرایط کنونی در سال آتی با مشکلات جدی تامین گندم و محصولات کشاورزی و زراعی روبرو خواهیم شد.

خنکال با بیان اینکه امروز شاهد شرایطی هستیم که یک کارخانه با ۱۵ نیرو اعلام می کند که اگر برق کارخانه من قطع شود، من کار را تعطیل می کنم بلافاصله اداره برق ورود می کند چرا این اتفاق برای بخش کشاورزی رخ نمی دهد؟ مگر این هم بخش تولیدی نیست؟ گفت: اصطلاحی در کشاورزی وجود دارد که می گوید همه محصول بعد از عید به بخ آب چله بستگی دارد اما وقتی ۱۰ ساعت برق چاه ها و دو ساعت هم برق روستاها قطع می شود عملاً ما ۱۲ ساعت آب نداریم و این یعنی در محصول مشکل خواهیم داشت.

وی افزود: اداره برق همیشه می گوید که برق صنایع هم قطع کرده است و این را مدام بر سر کشاورزان می کوید در صورتی که این موضوع را دیگر لحاظ نمی کنند که قیمت محصولی مانند سیمان با قطعی برق دو برابر رشد کرد ولی محصول انگوری که آب نخورد هم دو برابر رشد می کند؟ کارخانه سیمان شاهرود از زمان قطعی برق قیمت محصولاتش دو تا سه برابر شد و سیمان به یکباره به یک و نیم میلیون تومان رسید اما کشاورزی چطور؟ امسال گندم ۱۷ درصد نسبت به سال قبل رشد قیمت داشته در صورتی که کرایه حمل و نقل همین گندم امسال ۴۵ درصد افزایش داشته است.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *