بهنام شاکریان افزود: به سبب تغییر نوع نگرش و فرهنگ غذایی، جوامع امروزی به جای استفاده از مواد با ارزش غذایی بالا، به سمت فستفودها گرایش پیدا کردهاند و همین موضوع باعث افزایش شیوع ابتلا به کبد چرب شده است.
این فوقتخصص جراحی قلب و عروق افزود: در یک پژوهش علمی که در قالب پایاننامه دانشگاهی ارائه شده است به بررسی ارتباط شدت بیماری کبد چرب غیرالکلی با خطر ۱۰ ساله بروز حوادث حاد و غیرحاد قلبی عروقی پرداخته شده است.
شاکریان ادامه داد: نتایج این تحقیق نشان میدهد که ارتباط معناداری بین کبد چرب و ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی وجود دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه بیماری کبد چرب غیرالکلی در حال تبدیل شدن به شایعترین علت بیماریهای مزمن کبدی در جهان و کشورهای در حال توسعه است اظهار داشت: این احتمال وجود دارد که کبد چرب یکی از عوامل زمینهساز بیماریهای قلبی باشد.
شاکریان اضافه کرد: در این مطالعه توصیفی – تحلیلی که بر روی ۲۵۲ فرد مبتلا و غیرمبتلا به کبد چرب انجام شد، حدود ۶۲ درصد این افراد مبتلا به کبد چرب در هر سه درجه خفیف تا شدید بودند و مطالعات نشان داد که هرچه میزان درجه کبد چرب بالاتر باشد مشکلات قلبی عروقی مبتلایان و میزان عوارض آن بیشتر است.
وی با بیان اینکه کبد چرب درمان دارویی قطعی ندارد اظهار داشت: تنها روشهای درمان و پیشگیری از این بیماری، ورزش و رژیم غذایی مناسب است.
این فوقتخصص جراحی قلب و عروق یادآور شد: تحقیقات حکایت از آن دارد که هرچه میزان درجه کبد چرب بالاتر باشد فرد مبتلا ظرف ۱۰ سال آینده به گروه بیماران قلبی عروقی ملحق خواهد شد و سلامت وی به طور قابل توجهی به خطر میافتد.
شاکریان با بیان اینکه دمنوشهایی که برای درمان کبد چرب تبلیغ میشود جنبه تجاری دارد و نمیتوان به آن تکیه کرد اظهار داشت: باید فرهنگ مصرف مواد غذایی در استان و کشور تغییر کند و نسبت به آگاهسازی مردم اطلاعرسانی شود.
کبد چرب یکی از شایعترین بیماریهای کبد است که به دلیل تجمع چربی در آن ایجاد میشود. کبد چرب یکی از بیماریهای خاموش و بسیار شایع است که بنا بر توصیههایی پزشکی لازم است افراد با انجام سالانه ۲ بار آزمایش خون از سلامت خود در این رابطه اطمینان حاصل کنند.
کبد چرب در مراحل اولیه بیماری نشانهای ندارد و علائم آن با پیشرفت بیماری ظاهر میشود، اما به طور کلی خستگی و ضعف عمومی بدن، حالت تهوع، بیاشتهایی، درد بالا و سمت راست شکم، بزرگی کبد و بروز لکههای پوستی قهوهای رنگ از جمله علائم کبد چرب به شمار میرود.
کسانی که اضافه وزن دارند و BMI آنها بیش از مقدار طبیعی است یا توده چربی دور شکم آنها را گرفته باشد و اهل ورزش کردن نباشند به شدت در معرض ابتلای به کبد چرب هستند.
source