Wp Header Logo 1938.png

به گزراش خبرنگار بازار، نقی شعبانیان عصر شنبه در جمع کارکنان منابع طبیعی مازندران – ساری افزود: وقتی امروز از منابع طبیعی سخن می‌گوئیم، در واقع صحبت از یک چالش جدی جهانی می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: فرسایش خاک، ریزگردها، آلودگی آب و خاک، تغییر اقلیم و ده‌ها موارد دیگر از معضلات امروز منابع طبیعی است و اگر بدنبال ریشه این مشکلات باشیم اولین گزینه، کم‌توجهی و بی‌توجهی به منابع طبیعی است.

وی اعلام کرد: بنا بر آمارهای جهانی، سالانه ۱۵ میلیارد درخت را از دست می‌دهیم و یا اینکه یک‌سوم درختان دنیا در معرض نابودی هستند.

شعبانیان با بیان اینکه در کشورمان نیز شرایط بهتر نیست، عنوان کرد: ایران ۱۵۵ میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی دارد که جزو با ارزش‌ترین عرصه‌ها در جهان است که به لحاظ تنوع پوشش و نقش اکولوژی، بی‌نظیر است.

معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان کرد: عمده عرصه‌های منابع طبیعی ایران در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارند که مسئولیت حفاظت را دو چندان می‌کند.

شعبانیان ادامه داد: ۳ میلیون هکتار از این عرصه‌ها در خطه شمال وجود دارد که جزو با ارزش‌ترین‌ها بوده و لذا مسئولیت این خطه، سنگین‌تر است.

وی عنوان کرد: مسئولیت جدید را به سرپرست جدید تبریک می‌گوئیم و در کنار این مسئولیت سنگین، قطعاً فرصت‌هایی هم برای شما هست که باید این فرصت‌ها را تبدیل به احسن کنید.

شعبانیان افزود: ظرفیت علمی و تحقیقاتی بسیار خوبی در این منطقه وجود دارد که باید آن را قدر دانسته و تقویت کنید.

معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اشاره کرد: کنشگران را نیز فرصت بدانید، چرا که دلسوزانی هستند که باید از آن‌ها بهره ببرید.

شعبانیان ادامه داد: در درجه نخست، انتظار ما حفاظت از عرصه‌ها است که باید یک برنامه مدون داشته باشید و در درجه دوم، ما از سال ۹۶ با توقف برداشت طرح جنگل مواجه هستیم و دیگر جنگل یک منبع تأمین چوب نیست.

وی اذعان کرد: تاکنون طرح‌های منابع طبیعی با مدیریت پایدار به سرانجام نرسید گرچه با سرعت خوبی در حال پیشروی است و استان مازندران در این مقوله در کشور یک استان پیش رو است.

شعبانیان تاکید کرد: باید طرح‌های مدیریت پایدار به سرانجام برسد و در کنار آن، طرح کاشت یک میلیارد درخت نیز باید با قوت در راستای حفاظت و احیای منابع طبیعی، پیش برود.

معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یادآور شد: ظرفیت مراتع بسیار خوبی در استان مازندران وجود دارد که یک ظرفیت چرای بسیار خوبی را فراهم آورده که نیازمند مدیریت است.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *