به گزارش همشهری آنلاین، سیدفرید موسوی؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: 1-موضوع میدان دادن و کمک به بخشهای خصوصی همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است. اما دولتها معمولا همکاری لازم را در این مورد نداشته و فضای لازم را برای بزرگ شدن فضای بخشهای خصوصی فراهم و میسر نساخته اند. سیاستهای صورت گرفته تا به حال نه تنها ذیل اصل 44 قانون اساسی کمک خاصی به بخشهای خصوصی نکرده است، بلکه نتیجه آن سیاستها فربهتر شدن نهادهای عمومی غیردولتی شده است. در چنین فضایی چندان اقدام موثری از سوی بخش های خصوصی سر نخواهد زد.
2-بخشهای خصوصی چابکتر و بهروزتر هستند و از این جهت کمک برجستهای میتوانند به پیشرفت کشور بکنند. به طور مثال در شرایط تحریمی حاکم بر کشور، بخش های خصوصی با توجه به ظرفیت چابکی خود می توانند نیازها را برطرف سازند. اما در هر جهت نیاز است که دولت سیاستگذاریهای لازم را در این جهت اِعمال نماید. متأسفانه چیزی که مشهود است؛ عدم تمایل دولت در امر سیاستگذاری در حوزه بخش خصوصی سازی بوده. اینکه میگوییم دولت؛ دولت بمعنی الاعم را مدنظر داریم که مجلس و قوه مجریه را در بر میگیرد. آنچه که در نتیجه رخ داده زخیمتر کردن زنجیرهایی است که به پای بخش خصوصی زده شده است.
3-یکی از راه های میدان دادن به بخش های خصوصی بهبود فضای کسب و کار در کشور است. امروزه وضعیت بهبود کسب و کار در کشور وضعیت خوبی ندارد. رتبه جمهوری اسلامی ایران در جهان 127 یا 128 جهان قرار دارد. این اصلا در شأن کشور ایران و جمهوری اسلامی ایران نیست. در چنین وضعیتی به طور مثال اگر یک کسی بخواهد کسب و کاری را به راه بیندازد؛ 126 کشور بهتر از جمهوری اسلامی پیش روی او هستند که بخواهد در آنها فعالیت خود را پیگیر شود. با توجه به این مسأله وقت آن رسیده است که مسئولان کشور از فضای شعاری خارج شوند و اقدامات جدی درخوری را در باب وضعیت کسب و کار کشور به کار ببندند. در این مورد بارها رهبری معظم هشدار داده اند، اما متأسفانه ما همچنان در را بر همان پاشنه قبلی میچرخانیم و با رویه پیشین حرکت میکنیم. هر جایی به بخش های خصوصی میدان و فضا داده شود آنها حضور پیدا خواهند کرد. اما متأسفانه برخی سخنان از برخی مسئولین موجب شده میشود که این بخش چندان مورد توجه قرار نگیرد.
source