Wp Header Logo 2337.png

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدرضا کاویانپور روز پنجشنبه در دومین روز بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب، تاسیسات آب و فاضلاب در نشستی با رسانه‌ها گفت: در سال ۲۰۲۴ کاهش سطح تراز دریای خزر بین ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر بوده که پیش بینی شده این روند همچنان ادامه داشته باشد.

وی افزود: با تداوم روند فعلی تولید گاز‌های گلخانه‌ای پیش بینی شده دریا‌های جهان با افزایش سطح ناشی از گرم شدن هوا رو‌به‌رو شوند و احتمال دارد تا سال ۲۱۰۰ میلادی سطح دریا‌های جهان یک متر افزایش یابد.

رئیس مؤسسه تحقیقات آب خاطرنشان کرد: کشور ما هم در جنوب به دلیل ارتباط با آب‌های جهان متاثر از این افزایش سطح خواهد شد که باید از هم اکنون تدابیرلازم برای حفظ شهر‌های ساحلی اندیشید. از طرف دیگر دریای خزر، روندی متفاوت از آب‌های آزاد در پیش گرفته و با کاهش سطح رو‌به‌رو شده است.

وی پایین‌ترین تراز سطح دریای خزر را در سال ۱۳۵۶ دانست و افزود: در سال ۱۳۷۴ روند کاهش خزر افزایشی شد و ۲ متر و نیم افزایش داشت، اما مجدد از سال ۷۵ روند کاهش شروع شد؛ به گونه‌ای که در سال ۱۴۰۰ یک متر کاهش سطح تراز رخ داد.

رئیس موسسه تحقیقات آب در ادامه گفت: سامانه‌های جدیدی در موسسه تحقیقات آب راه‌اندازی شده که یکی از این سامانه‌ها، سامانه سنجش ورودی آب به سد‌های کشور است.

کاویانپور ادامه داد: این سامانه به ابزار هوش مصنوعی مجهز شده و این امکان را فراهم کرده که از میزان ورودی آب به سد‌ها در ۶ ماه آینده برآوردی را بتوانیم به مدیران ارائه کنیم؛ این برآورد هم در برنامه‌ریزی برای تأمین آب شرب و هم در تأمین آب کشاورزی بسیار موثر است.

رئیس موسسه تحقیقات آب از راه اندازی سامانه‌های تصمیم یاب برای کمک به مدیران آب کشور خبر داد و گفت: سامانه پایش و هشدار سیل یکی از این سامانه‌ها است که هشدار لازم در زمان احتمال سیل را به مدیران می‌دهد.

کاویانپور سامانه پایش کاربری اراضی کشور را دیگر سامانه راه اندازی شده دانست که اطلاعات زمین‌های کشاورزی را برای تخصیص آب ارائه می‌دهد.

وی سامانه تبخیر و تعرق، سامانه محاسبه ورودی آب به سد‌ها را از دیگر سامانه‌های راه اندازی شده اعلام کرد و گفت: این سامانه میزان آب ورودی به سد‌ها در شش ماه آینده را پیش بینی و در اختیار مدیران قرار می‌دهد تا براساس آن تصمیم گیری کنند.

رئیس موسسه تحقیقات آب با بیان اینکه سامانه داده‌های پایه پژوهش نیز راه اندازی شده است، گفت: سامانه دریای خزر نیز اطلاعات لحظه‌ای دریا را در اختیار قرار می‌دهد.

وی به مرکز تحقیقات موسسه اشاره کرد و گفت: مرکز تحقیقات آب و فاضلاب و مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر فعالیت دارند./ایرنا

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *