Wp Header Logo 2436.png

همشهری- زینب زینال زاده: بر اساس برنامه چهارم تحول شهر تهران، شهرداری برای تبدیل تهران به شهر هوشمند تکالیفی دارد و مدیریت شهری هم برای تحقق این تکلیف، دست یاری به‌سوی نخبگان و اساتید دانشگاه‌ها دراز کرده است. مشارکت بیش از ۲۰۰ استاد دانشگاه و ۵۰ مرکز علمی و دستگاه‌های مختلف، نشان می‌دهد که دغدغه‌مندان در حوزه هوشمندسازی پای‌کار آمده‌اند و با اجرایی‌شدن طرح‌های ارائه شده توسط نخبگان قرار است اتفاقات خوبی در این حوزه رخ دهد. اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری با محوریت هوشمندسازی که با حضور شهردار تهران در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار شد، فرصتی برای تشریح آخرین وضعیت پژوهش‌های نوآوری در مدیریت شهری بود.

مرکز مطالعات حلقه اتصال علم و مدیریت شهری

  • علی شمسی‌پور، رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران

هوشمندسازی، رویکرد اصلی جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری بود و بیش از ۱۳۷۵ اثر به دبیرخانه جشنواره ارائه شد که طی ۳ مرحله غربالگری شدند. انتخاب آثار برتر بر اساس دو مبنا یکی انطباق آثار بر اساس علم جهانی و دیگری گره‌گشایی از مسائل شهری، صورت گرفت. مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران محل اتصال بین علم و عمل، علم و صنعت، علم و عملیات و مدیریت شهری است و امروز شاهد هستیم متناظر با هریک از حوزه‌های مسئولیتی شهرداری تهران، یک گروه علمی و پژوهشی فعالیت می‌کنند. در کارهای پژوهشی حتماً مسئله افکارسنجی را خواهیم داشت و به درخواست و مطالبه شهروندان توجه می‌کنیم.

حل مسائل با توان پژوهشگران

  • مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران

پژوهش لغت بسیار خوبی است و همه آن را به کار می‌بریم، اما به‌جرئت می‌توان گفت که این لغت تا سالیان قبل بسیار مظلوم واقع شده بود و طرح‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گرفتند و بایگانی می‌شدند. با تحریم‌ها و فشارهایی که به ما وارد شد، مجبور شدیم به پژوهش واقعی روی‌آوریم. امروز به‌خوبی شاهد نتیجه این پژوهش در تمام صحنه‌های علمی هستیم. پژوهش و نوآوری به یکدیگر متکی هستند و پژوهش در مدیریت شهری بسیار جا دارد و کلان‌شهر تهران مرکز پژوهش‌ها است. در مدیریت شهری باورمان این است که با کمک جوانان پژوهشگر می‌توان تمام مسائل را حل کرد و اگر مسائل شهری بر مبنای پژوهش استوار نباشند، نوآوری‌ها و اقدامات ارزشمند نخواهند بود. اگر مسیر پژوهش را صحیح و درست برویم، عملیات اجرایی هم صحیح و درست اجرا می‌شود.

تحقق مدیریت واحد با طرح‌های نوآور

  • موسی‌الرضا حاجی بیگ لو، رئیس شورای‌عالی استان‌ها

ترافیک، آلودگی هوا و مدیریت یکپارچه شهری موضوعات بسیار مهمی هستند که می‌توانند از کار پژوهشی و علمی بهره‌مند شوند. در مدیریت شهری علاوه بر امور خدماتی اگر کار علمی انجام دهیم، قطعاً موفق خواهیم شد. با کار مطالعاتی و علمی می‌توان مسائل را در حوزه مدیریت شهری و روستایی رفع کرد و اگر طرحی باشد که بتواند برخی از معضلات شهری را برطرف کند، حتماً کارگروه ویژه‌ای را در شورای‌عالی استان‌ها تشکیل خواهیم داد. می‌توان با طرح‌های نوآور یک مدیریت واحد را تشکیل داد و تمام امکانات را در یک مدیریت واحد متمرکز کرد. با کار پژوهش و نوین و کارشناسی شده در حوزه روستایی می‌توانیم گام‌های بسیار زیادی برداریم.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *