
کلیهی یک خوک پس از ۱۳۰ روز به دلیل بروز پدیدهی پسزدگی از بدن یک زن خارج شد. این طولانیترین مدت زمان عملکرد یک کلیهی اصلاحژنتیکیشدهی خوک در بدن انسان است. پزشکان میگویند این رویداد همچنان پیشرفتی در حوزهی پیوند اعضای حیوانی به انسان محسوب میشود
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ پزشکان کلیهی یک خوک اصلاحژنتیکیشده را پس از آنکه بدن یک زن اهل آلاباما آن را پس زد، از بدن وی خارج کردند. این خبر توسط مرکز درمانی NYU Langone Health گزارش شده است.
«توانا لونی» ۵۳ ساله، این کلیه را به مدت ۱۳۰ روز در بدن خود داشت — طولانیترین زمانی که تاکنون یک انسان توانسته است کلیهی یک خوک اصلاحشده را تحمل کند. به گزارش بیمارستان، او اکنون دوباره درمان دیالیز را آغاز کرده است.
دکتر «رابرت مونتگُمری»، که این پیوند را انجام داده، میگوید خارج کردن این کلیه (که در اصطلاح پزشکی «اِکسپلنت» نامیده میشود) به هیچ عنوان عقبگردی در زمینهی زنوترنسپلنتیشن (استفاده از اعضای حیوانی برای پیوند به انسان) محسوب نمیشود.
او در گفتوگو با نیویورک تایمز اظهار داشت:
«این طولانیترین مدتی است که یکی از این اعضا در بدن انسان دوام آورده است.»
وی افزود:
«همهی این پیشرفتها به زمان نیاز دارد. این بازی با پیشرفتهای تدریجی و گامهای کوچک بُرده میشود، نه با ضربهای بزرگ برای یک پیروزی کامل.»
لونی که برای انجام این پیوند از ایالت آلاباما به نیویورک سفر کرده بود، شرایط پزشکی دیگری نیز داشت که ممکن بود بر نتیجهی پیوند تأثیر گذاشته باشد.
پزشکان گفتند که شاید درمانهای بیشتر میتوانست کلیه را نجات دهد، اما لونی و تیم درمانیاش تصمیم گرفتند از مصرف بیشتر داروهای سرکوبکنندهی سیستم ایمنی صرفنظر کنند.
دکتر مونتگُمری گفت:
«اولویت اول ما ایمنی بود — باید مطمئن میشدیم که حال او خوب خواهد بود.»
لونی نیز در بیانیهای گفت:
«برای اولین بار از سال ۲۰۱۶، توانستم بدون نگرانی از برنامههای دیالیز، با دوستان و خانوادهام وقت بگذرانم.»
او افزود:
«اگرچه نتیجهی این پیوند آن چیزی نبود که هیچکس آرزویش را داشت، اما میدانم در این ۱۳۰ روز با کلیهی خوک، اطلاعات بسیار ارزشمندی کسب شد — و این تجربه میتواند به دیگران کمک و آنها را در مسیر غلبه بر بیماری کلیوی، امیدوار کند.»
نشانههای مشکل هنگامی بروز کرد که آزمایشهای خون، سطوح بالای کراتینین را نشان دادند؛ مادهای زائد که بهطور معمول توسط کلیهها از بدن دفع میشود.
لونی ابتدا در آلاباما بستری شد و سپس به نیویورک پرواز کرد، جایی که پزشکان شواهدی از پسزدگی پیوند یافتند. به گزارش نیویورک تایمز، کلیه روز جمعه از بدن او خارج شد.
شرکت بیوتکنولوژی United Therapeutics Corporation که خوک اصلاحشدهی مورد استفاده در این پیوند را تولید کرده بود، اعلام کرد کلیه تا پیش از پسزدگی عملکرد خوبی داشته است.
این شرکت ضمن تمجید از شجاعت لونی، اعلام کرد قصد دارد تا پایان امسال، کارآزمایی بالینی پیوند کلیهی خوک به انسان را آغاز کند. این مطالعه ابتدا با شش بیمار شروع میشود و در ادامه به ۵۰ نفر افزایش خواهد یافت.
اعضای بدن خوک بهعنوان پاسخی احتمالی به کمبود عضو اهدایی انسانی در حال بررسی هستند.
در حال حاضر، بیش از ۵۵۰ هزار نفر در آمریکا دچار نارسایی کلیه هستند و به دیالیز وابستهاند، و حدود ۱۰۰ هزار نفر در لیست انتظار پیوند کلیه قرار دارند. طبق گزارش نیویورک تایمز، در سال گذشته کمتر از ۲۵ هزار پیوند کلیه انجام شده است.
source