
مطالعهای جدید نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای ناشی از ذرات معلق ریز و نور مصنوعی فضای باز در شب، خطر ابتلا به سرطان تیروئید پاپیلاری را در کودکان و نوجوانان افزایش میدهد.
بهگزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ قرار گرفتن در معرض دو آلایندهی رایج زیستمحیطی ممکن است از عوامل مؤثر در افزایش یکی از سریعترین انواع سرطان در حال رشد در میان کودکان و نوجوانان باشد.
مطالعهای جدید حاکی از آن است که مواجهه با ذرات معلق ریز (PM2.5) و نور مصنوعی فضای باز در شب در اوایل زندگی میتواند خطر ابتلا به سرطان تیروئید کودکان را افزایش دهد.
نویسندهی اصلی این مطالعه میگوید: «این نتایج نگرانکنندهاند، بهویژه با توجه به شیوع گستردهی هر دوی این عوامل در محیطزیست.»
ذرات معلق ریز از طریق منابعی مانند دود اگزوز خودروها و فعالیتهای صنعتی وارد هوا میشوند، و نور مصنوعی شبانه نیز در مناطق پرتراکم شهری بسیار رایج است.
پژوهشگران دادههای مربوط به ۷۳۶ نفر که پیش از سن ۲۰ سالگی به سرطان تیروئید پاپیلاری مبتلا شده بودند را بررسی کردند و آنها را با نزدیک به ۳۷٬۰۰۰ نفر در گروه کنترل که از نظر سن، جنس و دیگر ویژگیها با بیماران مشابه بودند، مقایسه کردند.
آنها میزان مواجههی شرکتکنندگان با این دو آلاینده را بر اساس محل تولد آنها برآورد کردند و دریافتند افرادی که در معرض سطوح بالاتری از ذرات معلق ریز قرار داشتهاند، با احتمال بیشتری به سرطان تیروئید مبتلا شدهاند.
قویترین ارتباط در میان نوجوانان ۱۵ تا ۱۹ ساله و کودکان لاتینتبار (هیسپانیک) مشاهده شد.
همچنین، نتایج نشان داد کودکانی که در مناطق دارای نور مصنوعی شدید در شب متولد شدهاند، ۲۳ تا ۲۵ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان تیروئید قرار دارند.
نویسندگان این تحقیق اظهار میدارند که هرچند تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، اما کاهش آلودگی هوا و نور میتواند گامهای مهمی در راستای حفاظت از سلامت کودکان باشد.
source