به گزارش راهبرد معاصر؛ در دنیای امروز، پیشرفت فناوری اطلاعات و گسترش اینترنت باعث ایجاد تحولی عظیم در حوزه کسبوکار شده است. مشاغل مجازی و اینترنتی به عنوان یکی از مهمترین نتایج این تحول، فرصتهای جدیدی را برای کارآفرینان، کسبوکارها و افراد جویای کار فراهم کردهاند. در این گزارش، به بررسی انواع مشاغل اینترنتی، اهمیت آنها و تأثیرشان بر اقتصاد و جامعه پرداخته میشود.
پیش از این وزارت کار اعلام کرده بود که حدود ۲میلیون نفر در مشاغل اینترنتی فعالیت می کنند که فاقد بیمه هستند. وزیر کار وعده داده بود با آیین نامهای که در دولت برای حمایت از شاغلان فضای مجازی نوشته و مجوزهای آن گرفته شده، سال آینده ورود این افراد به بیمه تامین اجتماعی تسهیل شود.
در اسفند ماه ۱۴۰۳ نیز مقرر شد با ابلاغ مصوبه هیات وزیران، رانندگان تاکسیهای اینترنتی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند و سازمان تامین اجتماعی مکلف شد, دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه برای مشمولان را مطابق با ماده ۳۵ قانون تامین اجتماعی به شکل مقطوع تعیین کند.
موضوع بیمه مشاغل و کسب وکارهای نوین و فعالان سکوهای مجازی از جمله محورهای طرح بیستگانه تحول آفرین و توسعهای سازمان تأمین اجتماعی است که در دستور کار سازمان قرار دارد و کارگروه ویژهای نیز به منظور تعیین و پیگیریهای لازم تشکیل شده است.
بر اساس آمارها، نزدیک به ۶ تا ۷ میلیون شاغل در کشور وجود دارد که فاقد پوشش بیمهای هستند و از این تعداد ۲میلیون نفر در مشاغل اینترنتی فعالیت دارند.
با وجود اینکه در اسفند ماه اخبار مصوبه هیأت وزیران برای بیمه شدن مشاغل مجازی آمد, احمد میدری, وزیرکار اخیراً بر ضرورت تدوین آئین نامه های پوشش بیمه سکوها و تاکسی های اینترنتی تاکید کرده و گفته است: با اجرای این طرح ۶ الی ۷میلیون نفر تحت پوشش بیمه ای قرار می گیرند.حالا باید دید این مصوبه اجرایی می شود یا خیر؟
مطابق تصویبنامه دولت در اسفند ماه ۱۴۰۳، سازمان تامین اجتماعی مکلف شده است نسبت به پوشش بیمهای مشمولان مطابق این آییننامه و ماده واحده اصلاحی قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری مصوب ۱۳۸۸و سایر شرایط مندرج در قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴اقدام کند.همچنین سازمان تأمین اجتماعی مکلف شده دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه برای مشمولان را مطابق با ماده ۳۵قانون تأمین اجتماعی به صورت مقطوع تعیین کند./تسنیم
source