Wp Header Logo 2149.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

 

پروتئین برای سلامت مو بسیار ضروری است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند باعث خشکی، شکنندگی و ریزش مو شود.

 

به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ آیا می‌دانستید که ساختار اصلی مو از کراتین تشکیل شده است؟ کراتین نوعی پروتئین است که به مو استحکام و ساختار می‌دهد. احتمالاً درباره‌ی تأثیرات مثبت درمان‌های کراتینه و ماسک‌های پروتئینه شنیده‌اید. با این حال، مصرف بیش از حد این نوع پروتئین می‌تواند بیش از آن‌که مفید باشد، مضر واقع شود. موهایی خشک، شکننده، بی‌حالت و فاقد درخشندگی می‌تواند نشانه‌ی تجمع بیش از اندازه‌ی پروتئین در تارهای مو باشد. در این مقاله به نشانه‌هایی اشاره می‌کنیم که می‌توانند نشان‌دهنده‌ی وجود بیش از حد پروتئین در مو باشند.

 

پروتئین زیاد چگونه به مو آسیب می‌زند؟

 

وجود بیش از حد پروتئین در روتین مراقبت از مو می‌تواند لایه‌ای سنگین روی ساقه‌ی مو ایجاد کند و مانع از نفوذ رطوبت به داخل تارهای مو شود. نتیجه‌ی این فرآیند، موهایی خشک، کدر و بی‌جان خواهد بود. این وضعیت معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که شما به‌طور افراطی از شامپوها، نرم‌کننده‌ها و محصولات حالت‌دهنده‌ی حاوی پروتئین استفاده می‌کنید. هرچند این محصولات برای بازسازی موهای آسیب‌دیده طراحی شده‌اند، اما استفاده‌ی هم‌زمان و مکرر از آن‌ها می‌تواند منجر به تجمع پروتئین و ایجاد اختلال در سلامت مو شود.

 

نشانه‌های وجود بیش از حد پروتئین در مو

 

در صورت مشاهده‌ی این علائم، احتمال وجود «بار پروتئینی» در موهای شما بالاست:

• موهای خشک، شکننده و زبر: اگر موهایتان حالتی خشک، سفت و شبیه به کاه پیدا کرده‌اند، ممکن است دلیل آن تجمع زیاد پروتئین باشد. این پروتئین اضافه لایه‌ای سخت روی ساقه‌ی مو ایجاد کرده و انعطاف‌پذیری آن را کاهش می‌دهد.

• موهای گره‌خورده و گره‌دار: بار زیاد پروتئین می‌تواند موها را بیش از حد خشک کرده و باعث گره خوردن و سخت‌شدن در هنگام شانه‌زدن شود. این مسئله، احتمال شکستگی و آسیب را افزایش می‌دهد.

• افزایش شکستگی مو: در چنین شرایطی، ممکن است شاهد ریزش یا شکستگی بیشتر از حد معمول باشید که می‌تواند ناشی از نبود تعادل بین پروتئین و رطوبت در موها باشد.

• ظاهری کدر و بی‌روح: موهای پر از پروتئین معمولاً فاقد درخشندگی طبیعی هستند و ممکن است حالت وز، بی‌حالت و مرده پیدا کنند.

• کاهش کشسانی مو: موهای سالم باید هنگام کشیدن، کمی کش بیایند و سپس به حالت اولیه بازگردند. اگر موهای شما در برابر کشش سریع می‌شکنند، به‌احتمال زیاد دچار خشکی و کمبود رطوبت ناشی از تجمع پروتئین شده‌اند.

• سختی در حالت‌دهی: موهایی که پروتئین زیادی دارند، معمولاً سفت و غیرقابل‌کنترل هستند. این موها به‌سختی حالت می‌گیرند، به‌راحتی شانه نمی‌شوند و برای مدل‌هایی مانند موهای صاف و براق، انعطاف‌پذیری لازم را ندارند.

 

چگونه تعادل را در روتین مراقبت از مو بازگردانیم؟

 

برای بازگرداندن رطوبت و سلامت به موهای خود، اقدامات زیر را در نظر بگیرید:

• استفاده از شامپوی پاک‌کننده (Clarifying Shampoo): یک شامپوی پاک‌کننده‌ی ملایم می‌تواند به حذف تجمع پروتئین از سطح مو کمک کرده و نرمی و لطافت را بازگرداند.

• استفاده از روغن‌های ضروری: روغن‌هایی مانند نعناع، مریم‌گلی و اسطوخودوس می‌توانند به پاک‌سازی پوست سر و حذف پروتئین اضافه کمک کنند. ماساژ پوست سر با این روغن‌ها توصیه می‌شود.

• اجتناب از محصولات پروتئینه: برچسب محصولات را بررسی کنید و از مصرف ماسک‌های کراتینه، نرم‌کننده‌های پروتئینه و سایر محصولات سرشار از پروتئین تا زمان بهبودی موها خودداری کنید.

• افزایش رطوبت‌رسانی: برای تأمین رطوبت مورد نیاز موها، به‌جای درمان‌های پروتئینه، از محصولات آبرسان و ماسک‌های نرم‌کننده‌ی عمیق استفاده کنید. موادی مانند گلیسیرین، آلوئه‌ورا و روغن‌های طبیعی برای این منظور بسیار مؤثرند.

• کوتاه‌کردن نوک موهای آسیب‌دیده: اگر پروتئین زیاد باعث ایجاد موخوره یا شکنندگی شدید شده است، کوتاه‌کردن انتهای آسیب‌دیده‌ی مو می‌تواند از گسترش آسیب جلوگیری کند.

• پرهیز از حرارت و مواد شیمیایی: تا زمان بازیابی سلامت مو، از وسایل حرارتی، رنگ مو و سایر مواد شیمیایی پرهیز کنید و اجازه دهید مو در وضعیت طبیعی باقی بماند.

• حفظ تعادل در روتین مراقبت: بین درمان‌های پروتئینه و آبرسانی تعادل برقرار کنید. با توجه به نیازهای فعلی مو، روتین خود را تنظیم کنید تا سلامت موها حفظ شود.

 

یادآوری:

این مقاله صرفاً جنبه‌ی اطلاع‌رسانی دارد و جایگزین توصیه‌های پزشکی حرفه‌ای نیست. در صورت بروز هرگونه مشکل سلامت، حتماً با پزشک یا متخصص پوست و مو مشورت نمایید.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *