Wp Header Logo 2516.png

امیرحسین اقبالی کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز در رابطه با اهمیت تحقق شعار سال 1404 مبنی بر تقویت سرمایه‌گذاری برای تولید و اصلاح خلق پول نظام بانکی گفت: شعار سال 1404 تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری پیرامون سرمایه‌گذاری برای تولید از اهمیت ویژه‌ای بر اصلاح نظام بانکی کشور و اصلاح خلق پول صورت گرفته در این بخش برخوردار است. شعار سال بر اهمیت هدایت منابع مالی به سمت بخش های مولد به ویژه تولید مسکن تاکید دارد. تولید مسکن صرفاً ایجاد سرپناه ساده برای مردم نیست، بلکه موتور قدرتمندی برای رشد اقتصادی، ایجاد شغل و رفاه اجتماعی است. با این حال، شبکه بانکی بسیار عملکرد فاجعه‌باری در زمینه هدایت اعتبارات بانکی به سمت ساخت مسکن داشتند و این بانک‌های متخلف از اجرای قانون مانع از هدف اصلی در ساخت و تامین مسکن توسط مردم می‌شوند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به رویکرد مهم قانون در زمینه هدایت اعتبارات بانکی به سمت بخش‌های پیشران مولد اقتصادی کشور نظیر ساخت مسکن خاطرنشان کرد: کاهش قدرت بانک‌های متخلف در زمینه پرداخت وام‌های بانکی با افزایش نرخ سپرده قانونی نزد بانک مرکزی بانک‌های متخلف که در قانون برنامه هفتم پیشرفت به آن اشاره شده است، یکی از مهم‌ترین اقدامات در راستای تحقق خلق پول و هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید است که متاسفانه توسط بانک مرکزی انجام نمی‌پذیرد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: این موضوع مهم با تکیه بر کاهش قدرت تسهیلات‌دهی و هدایت مجدد آنها به سمت تولید با پرداخت معادل 20 درصد از کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی به بخش ساخت مسکن نه تنها موجب افزایش شدید عرضه مسکن در بازار و تعادل بخشیدن به بازار مسکن می‌شود بلکه  یک استراتژی تحول‌آفرین در نظام خلق پول کشور و اصلاح نظام بانکی کشور است.

اقبالی در ادامه با اشاره به لزوم اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت در زمینه لزوم کاهش قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌های متخلف برای دستیابی به اهداف توسعه‌ای و رفاه اجتماعی حاصل از ساخت مسکن گفت: اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت در زمینه لزوم کاهش قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌های متخلف برای دستیابی به اهداف توسعه ملی، تحقق شعار سال و حصول اطمینان از همسویی خلق پول مولد با رشد بخش مسکن از اهمیت بالایی برخوردار است. نظارت تقویت شده توسط بانک مرکزی، همراه با رویکردهای نوآورانه و حمایت عمومی، می تواند به پیشرفت اقتصادی پایدار و پیشرفت اجتماعی منجر شود.

وی در ادامه گفت: بانک مرکزی با وجود اینکه در قانون ملزم به اجرای سازوکار جدید نظارت بر هدایت اعتبارات بانکی به سمت بخش ساخت مسکن شده است ولی در طول 9 ماه اخیر از ابلاغ قانون برنامه هفتم توسعه، هیچ اقدام مثبتی در این زمینه نداشته است و از 1540 هزار میلیارد تومان سهم قانونی تسهیلات ساخت مسکن در سال 1403، تنها 155 هزار میلیارد تومان به بخش ساخت مسکن تعلق پیدا کرده است که بیانگر انحراف 90 درصدی در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن است.

اقبالی در پایان گفت: مهم‌ترین گام بانک مرکزی در اصلاح عملکرد فاجعه‌بار شبکه بانکی در هدایت اعتبارات بانکی به سمت بخش پیشران ساخت مسکن و رفع نیاز مسکن خانواده‌های ایرانی، اجرای صحیح مصوبه قانون برنامه هفتم پیشرفت در رابطه با کاهش قدرت تسهیلات‌دهی زمینه را جهت سرمایه‌گذاری برای تولید مسکن فراهم کند.

لینک کوتاه:
https://bazarnews.ir/?p=235340
کپی شد

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *