Wp Header Logo 1081.png

به گزارش رکنا، پسران مبتلا به سرطان ممکن است در آینده با چالش‌های ناباروری مواجه شوند. خبر خوب این است که اکنون دانشمندان در تلاشند تا راهی پیدا کنند که این مشکل را برای بازماندگان سرطان در دوران کودکی برطرف کنند. یک آزمایش جدید که در آمریکا انجام شده است، امیدها را برای حفظ باروری این افراد افزایش داده است.

اولین پیوند سلول‌های بنیادی برای حفظ باروری

جایون هسو که اکنون ۲۶ سال دارد، در سن ۱۱ سالگی پس از ابتلا به سرطان مجبور به تحمل شیمی‌درمانی سنگینی شد که می‌توانست او را نابارور کند. با این حال، خانواده او موافقت کردند که سلول‌های بیضه او را برای یک آزمایش تحقیقاتی منجمد کنند. حالا او اولین فردی است که به‌طور آزمایشی این سلول‌ها دوباره به بدنش پیوند زده شده است.

چرا حفظ باروری اهمیت دارد؟

با اینکه سرطان دوران کودکی و درمان آن به تنهایی یک نبرد سنگین برای خانواده‌ها است، اما موضوع باروری آینده نیز اهمیت بالایی دارد. آمار نشان می‌دهد که ۸۵ درصد از کودکان مبتلا به سرطان تا بزرگسالی زنده می‌مانند، اما حدود یک‌سوم از آن‌ها به دلیل درمان‌های سخت پزشکی قابلیت باروری خود را از دست می‌دهند.

تفاوت بزرگسالان و کودکان در حفظ باروری

بزرگسالان جوانی که دچار سرطان می‌شوند، می‌توانند قبل از شروع درمان، اسپرم یا تخمک خود را ذخیره کنند. اما کودکان قبل از بلوغ، این امکان را ندارند. سلول‌های بنیادی در بیضه این کودکان، توانایی تولید اسپرم در آینده را دارند و اگر این سلول‌ها قبل از آسیب ناشی از شیمی‌درمانی ذخیره شوند، می‌توانند در آینده برای بازگرداندن باروری استفاده شوند.

مسیر علمی که امید را زنده نگه می‌دارد

پژوهشگران دانشگاه پیتسبورگ از سال ۲۰۱۱ نمونه‌هایی از بافت بیضه‌ی بیش از ۱۰۰۰ پسر نابالغ را منجمد کرده‌اند. این فرآیند شامل استخراج بافتی کوچک با میلیون‌ها سلول بنیادی است تا در آینده بتوان به‌طور بالقوه از آن‌ها برای بازسازی باروری استفاده کرد.

سرطان و ناباروری مردان

نخستین گام‌ها در مسیر موفقیت

سلول‌های بنیادی منجمد شده جایون هسو در نوامبر ۲۰۲۳ با راهنمایی فناوری سونوگرافی دوباره به بدن او پیوند زده شد. اگرچه هنوز نتیجه قطعی از این آزمایش به دست نیامده است، اما این پژوهش‌ها می‌تواند مسیر آینده تحقیقات در زمینه بازسازی باروری را روشن کند.

آزمایش‌های مشابه در سراسر جهان

در بلژیک، پژوهشگران روش متفاوتی را امتحان کرده‌اند. به جای پیوند سلول‌های بنیادی، آن‌ها تکه‌هایی از بافت بیضه را به بازماندگان سرطان پیوند زده‌اند. این تحقیقات در کنار کاری که در آمریکا انجام می‌شود، امکان بررسی و مقایسه نتایج را فراهم کرده است.

به گفته متخصصان، این‌گونه تلاش‌ها فرصتی بی‌نظیر برای بازماندگان سرطان در دوران کودکی است تا بتوانند در آینده از نعمت پدر یا مادر شدن بهره‌مند شوند. دکتر محمود سلامه از دانشگاه میشیگان همچنین به تحقیقات مشابهی اشاره کرده که برای باروری زنان بازمانده از سرطان در حال انجام است.

امیدواری برای نسل آینده

جایون هسو با سپاسگزاری از پدر و مادرش که در کودکی این تصمیم را برای او گرفتند، می‌گوید: «حتی اگر این پیوند جواب ندهد، من خوشحالم که فرصتی برای کمک به پیشرفت علم داشته‌ام.»

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *