Wp Header Logo 1327.png

به گزارش بازار، امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ نشست خبری کانون سراسری انجمن‌های صنفی پرورش دهندگان مرغ تخم گذار ایران در محل این تعاونی برگزار شد.

سید فرزاد طلاکش، دبیرکل تعاونی مرغداران مرکز با تأکید بر اینکه در شرایطی که بازار تخم مرغ به آن گرفتار شده است، گفت: لازم است به فوریت ستاد بحران برای بازار مرغ و تخم مرغ تشکیل شود تا در نیمه دوم در تأمین تخم مرغ با مشکل مواجه نباشیم.

وی افزود: امروز مشکلات حمل و نقل، نگهداری و… سبب شده تا کشورها بالای ۸۵ درصد خودکفایی داشته باشند.

وی ادامه داد: تجارت تخم مرغ در جهان از ۸۷ میلیون تن تولید کمتر از ۳ درصد صادر می‌شود؛ ضمن اینکه صادرات به دلیل فسادپذیر بودن این تجارت فقط بین کشورهای همسایه انجام می‌شود.

دبیرکل تعاونی مرغداران مرکز با بیان اینکه اگر دستگاه‌های متولی از اتحادیه صنفی تا وزارت جهاد کشاورزی هرگونه سهل‌انگاری شود خسارت آن جبران ناپذیر است، تصریح کرد: امروز ۴۵ درصد مازاد مرغ مادر داریم که جوجه تولید می‌کند که باید به‌فروش برسد و باید جلوی این سیل گرفته شود. نتیجه آن زیان ۱۴۰ میلیارد تومان زیان واحدهای مرغداری و کلان صنعت است.

طلاکش گفت: در حال حاضر شرایطی در تولید مرغ و تخم مرغ وجود دارد که مرغدار اعلام کرده افراد مرغ‌ها را رایگان ببرند کشتارگاه حتی هزینه حمل و نقل هم می‌دهد. اما کسی حاضر نیست حتی این مرغ را رایگان ببرند.

طلاکش تاکید کرد: بحران فعلی ناشی از برنامه‌ریزی نادرست کارگروه تولید است که منجر به جوجه‌ریزی غلط ۷۲ میلیون قطعه‌ای و مازاد تولید ۳۵ درصدی شده است.

این مسئول صنفی با بیان این که صادرات ۱۵۹ هزار تن نیز نتوانسته این مازاد تولید را جبران کند، از افت قیمت تخم‌مرغ در بازار خبر داد.

وی هشدار داد: ادامه این روند، تولیدکنندگان را با زیان ۵۰ درصدی مواجه کرده و احتمال خروج آنها از این صنعت را افزایش می‌دهد.

دبیر کل انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ تخم‌گذار گفت: سال ۱۴۰۲ حدود ۶۷ درصد تخم مرغ‌های صادراتی کشور به بازار عراق بود که این عدد در سال ۱۴۰۳ به حدود ۳۳ درصد رسید البته بازار قطر جایگزین شد.

وی ادامه داد: امروز عراق بیش از ۷۰ درصد نیاز تخم مرغ بازارش را خود تولید می‌کند و قطر به دلیل این که کشوری توریست پذیر است می‌تواند بازار خوبی برای تخم مرغ کشور باشد اما اگر تدبیر درست اندیشیده نشود این بازار را هم از دست می‌دهیم و قطر تخم مرغ مورد نیاز خود را از هندوستان تأمین می‌کند.

طلاکش به نارضایتی خریداران قطری از تخم‌مرغ ایران اشاره کرد و گفت: در نمایشگاه اکسپو امسال به دلیل عدم برندسازی مناسب تخم مرغ ایرانی قطری‌ها تمایل به خرید از کشور هند را دارند.

وی همچنین انحصار صادرات برای مرغداران را مورد انتقاد قرار داد و خواستار صدور مجوز برای تمامی افراد توانمند در شرایط بحران فعلی شد زیرا بسیاری از مرغداران در این زمینه فعال نیستند و نسبت به این بازار آگاهی کافی ندارند.

طلاکش با اشاره به محدودیت‌های واردات تخم‌مرغ و زمان‌بر بودن این واردات که معمولاً ۴۵ روزه طول می‌کشد تا از هندوستان وارد شود، درخواست همکاری دولت برای کنترل ورودی و خروجی جوجه به صنعت شد.

این مسئول صنفی تاکید کرد: راهکارهایی برای حل این بحران وجود دارد که نیازمند همکاری دولت و تشکل‌های مرتبط است.

دبیر تعاونی مرغداران مرکز گفت: نظارت‌های سطوح مختلف در سامانه‌های سماسط و… انحراف را کنترل نکرده است؛ بنابراین، خواستار توجه ویژه دولت به این صنعت و اتخاذ تصمیمات کلان برای کنترل این بازار هستیم تا از نابودی این صنعت و بروز مشکلات جدی در تأمین تخم‌مرغ مورد نیاز کشور جلوگیری شود.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *