Wp Header Logo 2237.png

رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون چالش‌های موجود در بازار روغن اظهار کرد: در حال حاضر کالا وجود دارد، اما مشکل اصلی، نبود نظارت کافی از مبدأ است. ارز به برخی شرکت‌ها تخصیص داده شده، ولی نظارتی بر عملکرد آن‌ها صورت نمی‌گیرد. صرفاً به یک فایل اکسل که در آن نام شرکت‌ها ذکر شده، بسنده شده است، در حالی که باید بررسی میدانی انجام شود تا ببینیم آیا این شرکت‌ها واقعاً کالا دریافت کرده‌اند یا خیر.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی توضیح داد: الان روغن صنف صنعتی ۱۶ کیلویی که قیمت مصوب آن ۹۸۰ هزار تومان است و روی بسته‌بندی نیز این قیمت درج شده، در حال حاضر در سطح بازار به قیمت ۱.۵ میلیون تومان بدون فاکتور فروخته می‌شود. قبلاً که این روغن با قیمت ۹۰۰ هزار تومان به بنکداران تحویل داده می‌شد، نهایتاً با قیمت ۹۸۰ هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسید. اما امروز حتی شرکت‌های تولیدکننده حاضر به ارائه فاکتور رسمی نیستند.

وی تصریح کرد: متأسفانه نظارت‌ها بیشتر بر واحدهای صنفی و بنکداران متمرکز شده‌ است، در حالی که منبع مشکل در جای دیگری‌ است. مأموران فقط فاکتور می‌خواهند و وقتی فاکتور نیست، اقدام به جریمه واحد صنفی می‌کنند.

کنگری خاطر نشان کرد:  بسیاری از واحدهای صنفی به دلیل همین مشکلات، توزیع این اقلام را متوقف کرده‌اند. تنها تعداد محدودی از واحدهای تخصصی، همچون فروشندگان برنج، شکر یا روغن، هنوز در حال عرضه این محصول‌اند، آن هم با مشکلات فراوان.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تصریح کرد: ما در اتحادیه بنکداران، بارها این مشکلات را به دستگاه‌های مسئول اطلاع داده‌ایم و حتی راهکار هم پیشنهاد کرده‌ایم. یا باید ارز ترجیحی به درستی مدیریت شود یا نرخ کالاها تک‌نرخی شود تا زمینه سوءاستفاده از بین برود.

وی متذکر شد: انتظار داریم تمرکز نظارت به جای بنکداران، به سمت شرکت‌هایی برود که ارز دریافت کرده‌اند. باید آن‌ها ملزم به عرضه رسمی کالا با فاکتور و قیمت مصوب شوند. این قابل قبول نیست که مصرف‌کننده روغنی را بخرد که قیمت درج‌شده آن ۹۸۰ هزار تومان است، اما از کارخانه با قیمت ۱.۵ میلیون تومان آن هم بدون فاکتور به دست ما برسد.

کنگری در پایان تاکید کرد: برخی شرکت‌ها به‌صراحت اعلام می‌کنند که کالا را فقط بدون فاکتور می‌فروشند. این رویه باید اصلاح شود و آنها نباید منتظر نرخ‌گذاری جدید با ارز آزاد در سال ۱۴۰۴ بماند.

لینک کوتاه:
https://bazarnews.ir/?p=235987
کپی شد

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *