Wp Header Logo 2660.png

به گزارش خبرنگار بازار، فریدون فعالی در مراسم افتتاح اقامتگاه و خانه «دیدار» اظهار کرد: پس از یزد، بافت تاریخی گرگان از ارزش و قدمت بالایی برخوردار است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان با اشاره به وسعت این بافت تاریخی افزود: بافت تاریخی گرگان ۱۵۷ هکتار مساحت دارد و به باور من، از بافت تاریخی یزد نیز زیباتر است.

فعالی با تاکید بر ظرفیت‌های مغفول‌مانده گردشگری در گلستان گفت: استان گلستان دارای شاخصه‌های برجسته‌ای است که تاکنون کمتر معرفی شده‌اند. هر فردی که در بافت تاریخی گرگان قدم بزند، عظمت و اصالت این خانه‌ها را درک می‌کند.

وی ادامه داد: ۴۵ هکتار از این بافت در هسته مرکزی شهر قرار دارد و اولویت ما برای جذب سرمایه‌گذار، همین منطقه است.

وی درباره تسهیلات حمایتی برای سرمایه‌گذاران گفت: چنانچه فردی در محور ناهارخوران اقدام به ایجاد تاسیسات گردشگری کند، طبق قانون باید ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد تا پرونده‌اش برای دریافت تسهیلات معرفی شود؛ اما اگر این تاسیسات در بافت تاریخی ایجاد شود، حتی با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی، شخصاا مسئولیت معرفی آن برای دریافت تسهیلات را می‌پذیرم.

فعالی همچنین اعلام کرد: برای کسانی که قصد احیای خانه‌های تاریخی را دارند، کمک بلاعوض در نظر گرفته‌ایم. این افراد نیازی به دریافت پروانه ساختمانی ندارند، چراکه پروانه مرمت بافت تاریخی را اداره‌کل میراث فرهنگی صادر می‌کند.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت سایر نهادها گفت: شهرداری باید با ارائه بسته‌های حمایتی، مردم را به احیای خانه‌های تاریخی ترغیب کند. همچنین از طریق اداره‌کل میراث فرهنگی امکان فراهم‌کردن شرایط سرمایه‌گذاری وجود دارد و تا پایان سال، حدود چهار واحد اقامتی جدید به مجموعه‌های گردشگری استان اضافه خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی گلستان با اشاره به اقدامات مشترک با شهرداری گرگان اظهار داشت: شهرداری در زمینه جداره‌سازی و کف‌سازی همکاری دارد و لازم است همه دستگاه‌ها در کنار هم قرار بگیرند تا برای این بافت تاریخی و محورهای پیرامون آن ارزش افزوده ایجاد کنیم.

وی در ادامه گفت: تمام ارکان زندگی شهری از جمله بازار، مساجد، امام‌زاده‌، خانه‌های زیبای تاریخی، زورخانه، باغ‌مزار استاد محمدرضا لطفی و بسیاری موارد دیگر در این بافت وجود دارد؛ ضمن آن‌که این منطقه در مرکز شهر واقع شده است.

فعالی با انتقاد از وضعیت گردشگری داخلی در استان گفت: متاسفانه در زمینه گردشگری داخلی در گلستان بسیار عقب هستیم. از همه دستگاه‌ها درخواست دارم برای رونق این محور تاریخی، همکاری و مشارکت کنند.

وی در پایان ضمن قدردانی از سرمایه‌گذاران این حوزه افزود: خانه‌های تاریخی حرمت دارند و باید با محتوای فرهنگی، روایت‌گری، حفظ اصالت و معرفی فرهنگ بومی، این حرمت را پاس بداریم.

گفتنی است، یحیی کتولی یکی از علاقه‌مندان به بافت تاریخی گرگان است که پس از سال‌ها آرزومندی، توانست با مشارکت فرزندش و همکاری میراث فرهنگی خانه‌ای قدیمی را در دل محله‌های تاریخی این شهر احیا کند؛ بنایی که حالا با نام «دیدار» شناخته می شود.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *