نکته بهداشتی روز:

برنج یا پاستای پختهشده اگر بیرون از یخچال در دمای اتاق باقی بماند، میتواند به محلی برای رشد میکروبها بدل شود و خوردن آن شما را در معرض خطر مسمومیت قرار دهد.
مسمومیت غذایی ناشی از خوردن برنج پختهشده و مانده در دمای اتاق (Fried Rice Syndrome) به رشد باکتری به نام «باسیلوس سرئوس» مربوط میشود. مسمومیت ناشی از این باکتری میتواند به علت خوردن سبزیهای یا گوشت پختهشده و مانده هم رخ دهد.
به گزارش همشهری آنلاین، مهمترین نشانهای که در این مسمومیت رخ میدهد، اسهال و استفراغ است و خوشبختانه این نشانگان در اغلب موارد مرگبار نیست.
توجه داشته باشید که اگر برنج یا پاستای پختهشده را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق رها کنید، باکتری آلودهکننده غذا به صورت «اسپور» یا «هاگ» درمیآید که شکل مقاوم آن است و اگر حرارت دادن دوباره به درست انجام نشود، باکتری از بین نمیرود و دوباره رشد میکند.
برای پیشگیری از این مسمومیت به این توصیهها عمل کنید:
- پیش و پس از پختن غذا دستهایتان را بشویید.
- برنج یا پاستای پختهشده را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق بیرون از یخچال نگذارید.
- اگر میخواهید بقیه برنج یا پاستای پختهشده را در وعده بعد مصرف کنید، آن را در کمتر از یک ساعت پس از پخته شدن در یک ظرف دربسته و کیپ در یخچال بگذارید تا به سرعت خنک شود. میتوانید تا حداکثر ۲ روز این غذای پختهشده را در یخچال نگهدارید.
- در وعده بعدی مصرف برنج یا پاستای گذاشتهشده در یخچال را دوباره با افزودن اندکی آب و پوشاندن سر ظرف با حرارت متوسط تا بالای اجاق داغ کنید (دمای داخلی غذا باید به ۷۴ درجه سانتیگراد برسد).
- بیش از یک بار برنج یا پاستا را دوباره داغ نکنید و باقیمانده غذا را دور بریزید.
source