Wp Header Logo 1883.png

به گزارش همشهری آنلاین، کم‌کم رفت‌وآمد در این بخش از شهر زیاد شد و طولی نکشید که در ابتدای دهه ۲۰ خورشیدی، میدانی در شرق تهران ساخته و نام «فوزیه» همسر اول محمدرضا پهلوی بر آن گذاشته شد. هیچ اطلاع دقیقی از طراح و معمار این میدان در دست نیست اما میدان به زیبایی طراحی شده بود و با آبنمایی در میانه که دور تا دورش با حوض و فواره و چمن آراسته بود، چشمنوازی می‌کرد. یک دهه بعد از ساخت میدان فوزیه، ۴ مجسمه اسب نیز در میانه میدان قرار گرفت و به محلی برای بازی بچه‌ها و عکس یادگاری گرفتن تهرانی‌ها تبدیل شد. این اسب‌ها آنقدر برای تهرانی‌ها به‌ویژه شرق‌نشینان تازگی داشت که تا مدت‌ها به این میدان، میدان چهاراسب می‌گفتند. درست در همان سال‌ها که میدان فوزیه با سینماهای اطرافش به تفرجگاهی برای ساکنان شرق پایتخت تبدیل شده بود.

تصاویری کمتر دیده شده از میدان تاریخی و خاطره‌انگیز تهران

در اواخر دهه ۴۰ که مسجد امام حسین(ع) در ضلع شمال غربی و بیمارستان جورجانی در ضلع شرقی میدان ساخته شد، یکباره شمار مراجعه‌کنندگان به این تکه از شهر افزایش یافت و فضای میدان برای‌ تردد وسایل نقلیه کافی نبود. به همین دلیل مجسمه اسب‌ها از میدان برداشته شد و طرح ساخت زیرگذر در این میدان به اجرا درآمد. چند سال بعد هم انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و میدان به نام «امام حسین(ع)» تغییر نام داد؛ میدانی که تا ابتدای دهه ۹۰شکل سابقش را حفظ کرده بود، اما در سال ۱۳۹۲و در قالب طرح پیاده‌راه آیینی ـ مذهبی شهر تهران، پیاده‌راه شد و امروز به محلی برای پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، اسکیت‌سواری و دورهمی‌های خانوادگی تبدیل شده است.

تصاویری کمتر دیده شده از میدان تاریخی و خاطره‌انگیز تهران

در اواخر دهه ۴۰ که مسجد امام حسین(ع) در ضلع شمال غربی و بیمارستان جورجانی در ضلع شرقی میدان ساخته شد، یکباره شمار مراجعه‌کنندگان به این تکه از شهر افزایش یافت و فضای میدان برای‌ تردد وسایل نقلیه کافی نبود. به همین دلیل مجسمه اسب‌ها از میدان برداشته شد و طرح ساخت زیرگذر در این میدان به اجرا درآمد. چند سال بعد هم انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و میدان به نام «امام حسین(ع)» تغییر نام داد.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *