Wp Header Logo 208.png
آفتاب‌‌نیوز :

دکتر حسن براتی زاده اظهار کرد: استفاده از ظروف مناسب برای پخت و پز، نگهداری و سرو مواد مواد غذایی، اهمیت ویژه‌ای به منظور حفظ سلامت و بهداشت در تغذیه دارد.

وی بیان کرد: برخی از ظروف با آزاد کردن یون‌ها و ترکیبات مختلفی که در جنس، رنگ، لعاب آن‌ها به کار رفته است، موجب ایجاد اثرات سوئی بر بدن می‌شوند بنابراین، علاوه بر کیفیت و طعم مواد غذایی، نوع ظرفی که برای پخت، نگهداری و مصرف مواد غذایی استفاده می‌شود نیز به همان اندازه مهم است.

دکتر براتی زاده درخصوص ظروف مسی گفت: این ظروف حتما بایستی قلع اندود شده باشد و استفاده زیاد و یا پخت غذا‌های اسیدی و ترش در این ظروف موجب از بین رفتن لایه رویی ظروف مسی می‌شود لذا هر چند وقت یکبار بایستی قلع اندود شوند در غیر اینصورت مس وارد غذا شده و با ترکیبات غذا وارد فعل و انفعالات شیمیایی می‌شود و در دراز مدت اثرات نامطلوبی بر روی سلامتی خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بدلیل قیمت ارزانتر سرب، برای اندود کردن ظروف مسی از سرب به جای قلع استفاده می‌شود که خطر مسمومیت با سرب را به دنبال خواهد داشت.

دکتر براتی زاده با بیان این که چدن ها، خانواده‌ای از آلیاژ‌های فلزی هستند که به طور عمده از آهن، کربن و سیلیسیم تشکیل می‌شوند، گفت: ظروف چدن اصلی کمیاب و گران هستند لذا بسیاری از ظروف که به نام چدنی عرضه می‌شوند، در حقیقت آلومینیوم فشرده هستند که با فرآیند ریخته گری تهیه می‌شوند.

وی افزود: ظروف چدن اصل سنگین هستند و آهن ربا به آن می‌چسبد و در صورتی که با نیروی زیاد و از ارتفاع بلند به زمین بیافتند، می‌شکنند.

دکتر براتی زاده سپس به ظروف تفلون اشاره کرد و گفت: این ظروف با ماده‌ای به نام پلی تترا فلوئوراتیلن پوشش داده می‌شود که مقاومت حرارتی بالایی دارد و مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسید‌ها و باز‌ها دارد، اما در ساخت آنها از فلز سنگین کادمیوم استفاده می‌شود که در دراز مدت با ورود تدریجی آن به غذا برای سلامتی مضر است.

وی یادآور شد: در صورت استفاده از ظروف غیراستاندارد و بویژه ظروفی که دوباره تفلون کاری شده‌اند این احتمال بیشتر است.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *