Wp Header Logo 617.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

 صفحه‌نمایش‌ها به بخشی از زندگی روزمره بسیاری از خانواده‌ها تبدیل شده‌اند؛ اما یک مطالعه‌ی جدید نشان می‌دهد که استفاده‌ی بیش‌از‌حد از آن‌ها در سال‌های اولیه زندگی می‌تواند رشد زبانی کودک را کند کند.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ به گفته‌ی سارا کاکر، روان‌شناس در دانشگاه متودیست جنوبی در دالاس، علت این موضوع آن است که کودکان خردسال بهترین یادگیری را از طریق لمس، کشف و بازی با اشیای واقعی تجربه می‌کنند.

او توضیح می‌دهد: «برای مثال، هنگام یادگیری یک واژه‌ی جدید مانند «موز»، بسیار مهم است که کودک بتواند بافت آن را لمس کند و آن را از زوایای مختلف ببیند تا بفهمد سه‌بعدی است و بوی خاصی دارد. تنها دیدن تصویری از موز یا تماشای یک ویدیوی کارتونی کوتاه از آن، اطلاعات مشابهی به کودک نمی‌دهد.»

به بیان دیگر، تماشای چیزی روی صفحه‌نمایش، جای بازی واقعی در دنیای واقعی را نمی‌گیرد.

کاکر توصیه می‌کند که زمان استفاده از صفحه‌نمایش را به‌ویژه در سال‌های ابتدایی زندگی کودک تا حد امکان کاهش دهید؛ چراکه این دوره زمانی است که مغز و زبان کودک در حال شکل‌گیری ارتباط‌های مهمی هستند و این ارتباط‌ها عمدتاً از طریق تجربه‌های عملی و واقعی به‌خوبی ساخته می‌شوند.

با این حال، همه‌ی استفاده‌ها از رسانه‌های دیجیتال مضر نیستند. در واقع، برخی از انواع رسانه‌های دیجیتال می‌توانند در یادگیری مفید باشند، به‌ویژه زمانی که ماهیتی اجتماعی داشته باشند.

کاکر چهار توصیه‌ی ساده برای کمک به والدین در جهت مؤثرتر کردن زمان استفاده از صفحه‌نمایش ارائه می‌دهد:

۱. از خودتان بپرسید چرا دارید از صفحه‌نمایش استفاده می‌کنید.
اگر هدف فقط ساکت یا سرگرم نگه‌داشتن کودک است، روش‌های دیگری را در نظر بگیرید؛ مثل تمرین تنفس عمیق یا دادن یک اسباب‌بازی نرم و فشاری به او.

۲. از صفحه‌نمایش به‌صورت اجتماعی استفاده کنید.
گپ ویدیویی با اعضای خانواده، مثل مادربزرگ، به کودکان کمک می‌کند تا مکالمات دوطرفه را یاد بگیرند. بازی‌های دونفره مانند پازل نیز به کودکان در صحبت کردن، گوش دادن و یادگیری کمک می‌کنند.

۳. رسانه‌ی تعاملی انتخاب کنید.
اگر اپلیکیشن یا ویدیو صرفاً کودک را در حال تماشا نگه می‌دارد، احتمالاً چیز زیادی یاد نخواهد گرفت. به‌دنبال رسانه‌هایی باشید که از کودک سؤال می‌پرسند یا با دنیای اطراف او ارتباط برقرار می‌کنند.

۴. زمان استفاده از صفحه‌نمایش را با گفت‌وگوی واقعی متعادل کنید.
مطمئن شوید که کودک همچنان کلمات زیادی را از افراد واقعی می‌شنود. حتی کارهای ساده‌ای مانند توضیح دادن هنگام آشپزی یا تمیزکاری می‌تواند به رشد زبانی کودک کمک کند.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *