محمدهادی راجی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق در گفتگو با بازارنیوز پیرامون بانک مرکزی اظهار کرد: این نهاد یکی از ارکان اصلی حاکمیتی ماست. اما متأسفانه شاهدیم که تصمیمگیری در آن دچار اختلال شده؛ چرا که برخی از مسئولان از گرفتن تصمیم میترسند. این ترس باعث میشود که موضوعات به شورای سران سپرده شود، در حالی که اساساً ارتباطی با آن شورا ندارد.
این کارشناس اقتصادی افزود: تصمیمگیریهایی که طبق قانون بهصراحت در صلاحیت بانک مرکزی و هیئت عالی آن است، گاهی به شورای سران برده میشود. علتش این است که مسئولان جرأت و جسارت لازم برای برخورد با مسائل را ندارند. اگر قرار باشد با فرد یا نهادی برخورد شود، میترسند که دیگر ارکان از آنها حمایت نکنند. در نتیجه تصمیمگیری به تعویق میافتد یا اساساً انجام نمیشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر قانون کاملاً شفاف و صریح است. بنده بهطور مفصل قوانین را مطالعه کردهام و میگویم که اختیار این تصمیمها بهصورت مشخص به بانک مرکزی داده شده. حتی قانونگذار نیز تأکید کرده که وقتی بانک مرکزی تصمیمی گرفت، همه نهادها موظفاند از آن حمایت کنند. اما در عمل چنین اتفاقی نمیافتد.
راجی گفت: این مسئله فقط مربوط به بانک آینده یا سایر بانکها نیست. ما در حوزههای دیگر هم دچار همین چالش هستیم. مثلاً در حوزه نهادههای دامی، منتظر تصمیم شورای سران هستیم تا واردات انجام شود. اما سؤال اینجاست که چرا؟ ما وزارتخانه داریم، وزیر داریم، رئیسجمهور معرفی کرده، مجلس رأی داده، قانون وجود دارد؛ پس چرا باید منتظر شورای سران باشیم؟
این کارشناس اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید به ساختار قانونی خودمان برگردیم. هر نهاد تخصصی باید وظایف خودش را با شجاعت انجام دهد. مسئولان باید دل و جرأت تصمیمگیری داشته باشند، و دیگر نهادها نیز از آن تصمیمها حمایت کنند. اگر تصمیمگیری از مسیر قانونی خارج شود، تبعاتش در تمام حوزهها دیده میشود.
لینک کوتاه:
https://bazarnews.ir/?p=236769
کپی شد
source